В Україні зміняться правила і вартість паркування

Цієї середи, 31 березня, Кабінет Міністрів вніс зміни до раніше чинних правил, щодо правил паркування автотранспортних засобів, попередньо підготовлених в Міністерстві розвитку громад і територій.

В оновлених правилах передбачено: надання повноважень паркувальним інспекторам(їх мають заздалегідь вибрати чиновники з місцевих органів самоврядування); введення відповідальності за доступ до мережі зарядних станцій, призначених для авто на електротязі(обов'язково для будь-якої стоянки); вдосконалення способів оплати за послуги паркування(додавання цієї функції в банківські термінали та аналогічні платіжні комплекси); введення заборони на обладнання паркувальних місць поблизу від тротуарів.

Зміни. Фото: скріншот kmu.gov.ua
Зміни. Фото: скріншот kmu.gov.ua

В уряді також вирішили змінити систему контролю за здійсненням оплати послуг, встановивши програмні продукти та апаратні засоби, що дозволяють в реальному часі відстежувати, оплатив автовласник парковання або ж ні. Вартість послуги визначатиме місцева влада, орієнтуючись на реальний попит і витрати на утримання стоянки. Цілком можливо, що на паркінгах, що користуються особливою популярністю, вартість послуг піднімуть в кілька разів.

Установка дорогих паркоматів стане необов'язковою, бо буде використовуватися інший комплекс обладнання, що дозволяє фіксувати сам факт оплати, з обов'язковою видачею чека, де крім часу буде вказуватися і реєстраційний номер автотранспортного засобу.

У Мінрегіоні стверджують, що подібні зміни осучаснять парковання, і створять комфортні умови для автовласників, що дозволить розвинути паркувальну інфраструктуру до європейського рівня.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що на українських АЗС рекордно зросла вартість усіх видів автомобільного палива.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, можна отримати штраф у 51 000 гривень.

А до цього "Hyser" розповідав про те, через які прости дії ваш автомобіль може значно збільшити витрату палива.