Для українських водіїв уряд приготував ще один штраф

Про те, що Національна поліція почала "відловлювати" водіїв, які не пристібаються під час водіння, а використовують так звані "заглушки", повідомляє Instagram-канал "ДТП України".

Як стверджують очевидці, в тому випадку, якщо керуючий автотранспортним засіб визнає свою провину, і добровільно віддає "заглушки", йому виписують постанову, і пропонують оплатити штраф у розмірі 510 гривень.

Зауважимо, що не всі водії розуміють важливість використання ременів безпеки, при цьому не тільки на передніх сидіннях. Стосується цей запобіжний захід всіх пасажирів авто, через те, що задні місця тільки здаються безпечними.

Нагадаємо, що оновлені розміри штрафів набули чинності з 17 березня 2021 року, відповідно до Закону №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі порушення у сфері безпеки дорожнього руху", яким передбачається підвищення штрафних санкцій за всілякі порушення ПДР.

Варто відзначити, що крім водіїв, тепер будуть контролювати осіб керуючих гужовим транспортом, погоничів тварин або худоби, велосипедистів і пішоходів.

Зокрема, якщо піший учасник дорожнього руху проігнорує сигнали регулюють дорожній рух, і перейде дорогу в неозначеному для цього місці, або ж зробить це перед автотранспортним засобом, або ж порушить будь-які ПДР(найпростіший приклад - відсутність світловідбивних елементів на верхньому одязі), його змусять сплатити 255 гривень штрафу, замість 51 гривні, як до прийняття змін.

Також, за аналогічні порушення, але вже вчинені велосипедистами, або особами, які керують гужовим транспортом(возами), штраф становитиме замість 85 гривень вже 425 гривень. Але в тому випадку, якщо порушник перебував у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння, то штраф становитиме 680 гривень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, які прості дії допоможуть скоротити витрату автомобільного палива.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що з 5 квітня в київські маршрутки пускатимуть тільки за спеціальними перепустками.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в Україні змінили правила, за якими фіксуватиметься оплата паркування.