У МОЗ пояснили, при виконанні яких умов можна зупинити "третю хвилю" пандемії

Про те, що перервати поширення коронавірусної інфекції можна всього лише за три тижні, але тільки в тому випадку, якщо всі громадяни будуть носити індивідуальні засоби захисту(маски або респіратори), в програмі "Інтерв'ю з Яніною Соколовою", заявити головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зокрема, Віктор Ляшко послався на дані досліджень Центру з контролю і профілактики захворювань США, в яких стверджується, що якби все населення носило маски протягом трьох тижнів не знімаючи, то коронавірусну хворобу можна було б легко подолати. Крім цього, головний санітарний лікар закликає всіх громадян України пройти антикоронавірусну вакцинацію, продовжувати уникати скупчень людей, і частіше мити руки або обробляти їх дезінфекційними засобами.

Нагадаємо, що до кінця цього року в Кабінеті Міністрів припускають вакцинувати 70 відсотків дорослого населення нашої країни: саме таку кількість в уряді розрахували, виконуючи відповідний указ Президента, що стосується розробки плану масової вакцинації. Однак, варто не забувати, що 70 відсотків дорослих - це 24 мільйони громадян, і до кінця 2021 року необхідно провести близько 48 мільйонів щеплень. Але щоб це зробити, з травня по грудень нам потрібно провести 5 - 6 мільйонів вакцинацій.

Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.
Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.

Втім, згідно з негативним сценарієм МОЗ, в нашій країні можуть проводити по 4,5 мільйона щеплень щомісяця, а при хорошому результаті, і достатній кількості медичних препаратів - від 10 до 11 мільйонів. Для цього в Міністерстві охорони здоров'я планують до початку літа відкрити державні центри вакцинації у великих містах.

Повна версія інтерв'ю Віктора Ляшка доступна трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, коли на території України можуть оголосити повний локдаун.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Кабінет Міністрів скасував деякі правила, що діють в "червоних" карантинних зонах.

А до цього ми розповідали про те, що у столиці України можуть ввести комендантську годину.