У містах Російської Федерації вже готують кладовища для поховань "іхтамнетов"

Про те, що мер Череповця підписав відповідну постанову "Про організацію термінового поховання трупів у воєнний час", повідомляють в росСМИ.

Зокрема, документ наказує структурним підрозділам мерії, в умовах воєнного часу, і при виникненні надзвичайних ситуацій, перейти до здійснення заходів з охорони громадського порядку, організації медичної допомоги, та розпочати проведення заходів з документування та впізнання тіл загиблих під час військових дій.

У цій же постанові зазначено, що "Центр із захисту населення і територій від НС" несе відповідальність за взаємодію з управлінням МВС Росії щодо організації дій з позначення місць виявлення тіл, впізнання та документування загиблих в умовах воєнного часу.

Текст документа. Фото: mayor.cherinfo.ru
Текст документа. Фото: mayor.cherinfo.ru

Цілком природно, що враховуючи скупчення російської військової техніки на кордоні з Україною, і чергові заяви представників Російської Федерації Про захист інтересів "руського мира", такі тривіальні дії в сусідній державі викликають неоднозначні висновки.

Втім, в мерії Череповця вважають, що назва нової постанови сама по собі звучить досить зловісно. Однак, насправді це абсолютно Технічна історія, бо згідно з чинним федеральним законодавством, в кожному місті Росії передбачається місце для екстреного поховання трупів у воєнний час. А після проведеної представниками Вологодського обласного комітету цивільного захисту та соціальної безпеки перевірки, раптово виявилося, що в Череповці немає офіційно оформленого місця для подібних поховань.

На цей час в цьому російському місті вже виділили місце на території кладовища №5, розраховане на 1 000 загиблих внаслідок військових дій.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у столиці Російської Федерації пролунав офіційний гімн України.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що головний санлікар Віктор Ляшко розповів, чому в Україні не можуть зупинити пандемію коронавірусу.

А до цього ми розповідали про те, що після загибелі бійців ЗСУ на Донбасі, Зеленський намагався вийти на зв'язок з Путіним.