У Росії існує кілька сценаріїв ескалації збройного конфлікту

Про те, що Володимир Путін може піти різними шляхами, якщо побажає досягти своєї мети на сході України, в ефірі каналу "Апостроф Live", розповів заступник голови Генерального штабу ЗСУ (у період з 2006 по 2010 роки), генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За словами Романенка, всі можливі варіанти розвитку подій передбачають інтенсифікацію бойових дій. Окупаційні війська Російської Федерації можуть піти на розширення зони ОРДЛО, включаючи бойові дії для налагодження водопостачання анексованого Кримського півострова.

Можливі локальні бойові дії на Донбасі, заради розширення окупованих районів Луганської та Донецької областей до їх адміністративних кордонів. Також ймовірно вторгнення з боку Криму, із захопленням 14 кілометрів нашої території, оскільки влада Росії вважає, що саме на такій відстані, в глибі материкової України, знаходиться вся інфраструктура, необхідна для повноцінного водопостачання окупованого півострова.

Конфлікт на Донбасі. Фото: скріншот YouTube-відео.
Конфлікт на Донбасі. Фото: скріншот YouTube-відео.

Втім, є і невеликий плюс: на даному етапі, на тимчасово окупованих територіях, все ще недостатньо російських військових і "бойовиків" для ведення повномасштабних військових дій, мінус же в тому, що і такої кількості живої сили вистачить для того, щоб почати війну, а інші війська РФ може підтягнути трохи пізніше.

Зокрема, для того, щоб вести повноцінні бойові дії, Росія повинна сформувати угруповання чисельністю від 240 000 військових, але зараз у них набагато менше - 80 000 військових, і два корпуси різношерстих найманців. Тобто для початку військової кампанії сили є, але все залежить від того, яку протидію нададуть ЗСУ.

Повне інтерв'ю доступне трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Росії почали готувати місця для екстрених поховань у воєнний час.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Зеленський намагався вийти на зв'язок з Путіним після загибелі чотирьох бійців ЗСУ на Донбасі.

А до цього ми розповідали про те, що у Кремлі все ж визнали присутність військ Російської Федерації на Донбасі.