Світ чекає нова пандемія, і коронавірус здасться "квіточками"

Про те, що глобальні зміни клімату і серйозне збільшення чисельності населення планети можуть спровокувати появу нових невідомих інфекцій, в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Гордон", заявив керівник Першого медичного центру Тель-Авіва Юрій Раньков.

В першу чергу, люди зобов'язані звикнути до носіння індивідуальних засобів медичного захисту, через те, що коронавірусна інфекція - не остання небезпечна хвороба, з якою найближчим часом зіткнеться людство.

За словами Ранькова, наступна пандемія пройде в значно більш важких умовах, а сам вірус буде набагато токсичніше, ніж вже звичний COVID. Лікарі-епідеміологи пророкують подібний розвиток подій, ґрунтуючись на різких змінах кліматичних умов і серйозному збільшенню популяції населення Землі, особливо в сприятливих для хвороб теплих зонах.

Юрій Раньков також підкреслив, що соціум вже зараз повинен почати відповідально ставитися до стану свого здоров'я, а уряди зобов'язані створювати кращі умови для роботи медиків. Зокрема, на території колишнього Радянського Союзу зневажливо ставляться до медичної професії, престиж серйозно лікарів впав, і якщо найближчим часом не змінити ставлення до сфери охорони здоров'я, можна очікувати сумного результату, через недостатній рівень підготовки медиків і недофінансування галузі.

Вакцинация. Скриншот с видео на Youtube
Вакцинация. Скриншот с видео на Youtube
Вакцинация. Скриншот с видео на Youtube

Відзначимо, що в Ізраїлі в першу чергу вакцинували ті категорії населення, які найчастіше контактує з оточуючими: медичних працівників, співробітників соцслужб, працівників критично важливих структур, персонал і постояльців будинків-інтернатів.

Критично важливо було першими прищепити саме медичних працівників, які є найбільш інтелектуально підготовленою групою, оскільки серед них "антіпривівочніков" і тих, що заперечують пандемію коронавірусу значно менше: медики краще за інших розуміють, що таке вакцинація, і якими можуть бути наслідки та побічні ефекти щеплення. Після того як було вакциновано достатню кількість лікарів, це вже не викликало занепокоєння у простого населення.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Фонді соціального страхування України не вистачає коштів на виплати за лікарняними листами.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що український астролог пообіцяв швидку зміну влади в Кремлі.

А до цього ми розповідали про те, що у Росії готують кілька сценаріїв ескалації збройного конфлікту на сході України.