На літо поточного року український уряд запланував підвищення пенсій

Крім того, що з 1 квітня в Україні почався перерахунок пенсійних виплат, це не єдине підвищення пенсій, яке в Кабміні запланували на цей рік. З 1 липня цього року в нашій країні підвищиться ще максимальна і мінімальна пенсія. Про це свідчить інформація із затвердженого бюджету Пенсійного фонду України на поточний рік.

Повідомляється, що до липня 2021 року мінімальна пенсія дорівнює 1760 гривням, а максимальна — 17 690 гривень. Однак після того, як ці значення підвищать на 85 і 850 гривень відповідно, то мінімальна пенсія в липні складе 1854 гривні, а максимальна — 18 540 гривень.

Варто відзначити, що згідно з інформацією, зібраною в Міністерстві соціальної політики, реальний прожитковий мінімум для українського пенсіонера становить 3474 гривні, тобто всі ті, хто отримують менше цієї суми фактично проживають за межею бідності, вже не кажучи про те, що велика частина пенсіонерів отримують менше 2 тисяч гривень. Якби рівень мінімальної пенсії підняли до реального значення в 3474 гривні, то і максимальна пенсія зросла б до 34 740.

Єдиною категорією громадян в Україні, яка може отримувати пенсії без обмежень є судді. У Пенсійному фонді розповіли, що українські судді, які вирушають на заслужених відпочинок в середньому отримують 67,9 тисяч гривень. Всі інші українці не можуть отримувати пенсійні виплати понад 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних, тобто мінімальних пенсій.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як будуть видаватися гроші на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України відзвітував перед пенсіонерами про те, як просувається збір коштів на виплату пенсій.

Також "Hyser" писав, що у травні в силу вступлять річні тарифи на газ. В уряді пояснили, що це означає.