У РФ вважають захід кораблів США в акваторію Чорного моря спробою психологічного впливу

Про те, що в Кремлі закликають Пентагон триматися якнайдалі від узбережжя анексованого Кримського півострова, повідомляє видання "Українська правда".

Зокрема, заступник глави Міністерства закордонних справ РФ Сергій Рябков назвав військові кораблі в Чорному морі "перевіркою на міцність і грою на нервах". На думку представників РФ, американським військовим судам просто нічого робити поруч з "нашими берегами", а всі подібні дії мають провокаційний характер.

Також, на думку Рябкова, пересування американського військового флоту далеко від пунктів їх приписки, просто є інструментом геополітики, а США, схоже, відчуває себе "владикою морів", копіюю дії Великобританії з інших століть.

Заступник голови МЗС РФ чомусь припускає, що США повинні тверезо оцінювати високі ризики таких інцидентів і закликає Білий дім все ж триматися якомога далі від "російської території" і взагалі від усього Чорноморського узбережжя заради їх же блага.

Корабли в Черном море, фото: youtube.com
Корабли в Черном море, фото: youtube.com

"Ми попереджаємо США, що їм краще триматися трохи далі від Криму, від нашого Чорноморського узбережжя. Це для їх же блага буде", - найбільш виразна цитата Рябкова.

Нагадуємо, що США хочуть розмістити два військові кораблі в акваторії Чорному морі до 4 травня 2021 року, згідно з Конвенцією Монтре. Цією Конвенцією дозволяється Туреччині здійснювати контроль над протоками Дарданелли та Босфор, при цьому дозволяється обмежувати прохід будь-яким військово-морським кораблям і регулювати просування іноземних вантажних суден.

Відзначимо, що такі дії США можуть транслювати конкретні наміри, і змусити задуматися Кремль про нарощування військової присутності в Криму і біля східних кордонів України.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Головне управління розвідки Міноборони заявило про присутність біля східних кордонів нашої країни та Криму 16 батальйонних тактичних груп.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що ГУР МО зафіксували масштабні переміщення російських військ з віддалених регіонів Росії.

А до цього ми розповідали про те, що окупаційні війська Російської Федерації можуть піти на розширення зони ОРДЛО.