Цього року державна підсумкова атестація пройде на добровільних засадах

Про те, що народні депутати проголосували за проєкт закону №5014, що скасовує обов'язкове ЗНО цього року, на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook повідомляє голова підкомітету Верховної Ради, відповідального за питання вищої освіти, Юлія Гришина.

Зокрема, таке рішення було викликане критичною ситуацією з пандемією коронавірусної інфекції, і тепер випускники загальноосвітніх навчальних закладів, які не збираються вступати до ВНЗ, можуть не бути в пункти тестування: в цьому випадку вони будуть проходити державну підсумкову атестацію безпосередньо у своїх школах.

Для тих випускників шкіл, які все ж побажають вступити до ВНЗ, все, на жаль, залишається без істотних змін: кампанія тестування буде проходити в період з 21 травня по 15 червня 2021 року. Передбачається, що таким змінами можна буде скоротити число дітей в пунктах тестування на 15-20 відсотків, що дозволить зменшити ризики для здоров'я не тільки учнів, а й службовців, залучених до роботи на цих ділянках.

Відзначимо, що у 2020 році, подібна практика дала свої позитивні результати: в Українському центрі оцінювання якості освіти підрахували, що близько треті можливих учасників зовнішнього незалежного оцінювання просто не прийшли до пунктів тестування, і саме через необов'язковість проходження ДПА у форматі ЗНО.

Відреагував на такі позитивні зміни й голова МОН України Сергій Шкарлет. На його думку, дане рішення, з урахуванням пандемії коронавірусу, допоможе забезпечити рівні можливостей для всіх учнів.

Повідомлення міністра Сергія Шкарлета. Фото: скріншот t.me/s/SerhiyShkarlet
Повідомлення міністра Сергія Шкарлета. Фото: скріншот t.me/s/SerhiyShkarlet

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Україні стартував весняний призов на строкову службу в ЗСУ.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Міністерство охорони здоров'я України опублікувало інфографіку, на якій можна побачити, з чого складаються популярні антикоронавірусні вакцини.

А до цього ми розповідали про те, що Максим Степанов-наша країна увійшла на пік третьої хвилі пандемії коронавірусу, але обставини поступово стабілізуються.