В акваторію Чорного моря увійшли судна військово-морських сил Російської Федерації

Про те, країна-агресор відправила в Чорне море тральник "Іван Голубець", ракетний корабель на повітряній подушці "Самум", малі ракетні крейсери "Вишній Волочок" та "Грайворон" і фрегат "Адмірал Макаров", пише видання "Українська правда".

Російські засоби масової інформації повідомляють, що військові кораблі Росії повинні взяти участь в артилерійських стрільбах по повітряних і надводних цілях, а роль уявного противника будуть виконувати Морські щити-мішені. Крім кораблів, в масштабних навчаннях повинні брати участь вертольоти та літаки ВМФ Російської Федерації.

Нагадаємо, що нещодавно в Чорне море, з дозволу Туреччини, зайшли два військові кораблі США, і перебувати в акваторії вони будуть до 4 травня 2021 року. Згідно з Конвенцією Монтре, військові кораблі зможуть перебувати у внутрішньому морі близько 21 дня. Цілком можливо, що перебування триватиме й довше.

Военный корабль НАТО. Фото: скриншот YouTube-видео.
Військовий корабель НАТО. Фото: скріншот YouTube-відео.

Таким чином, розгортання військових кораблів США транслює певний сигнал для Москви, що нарощує присутність військової сили в Криму, а також на східному кордоні нашої країни. Цілком ймовірно, що російські військові навчання стали ходом Кремля у відповідь на вхід кораблів США в акваторію Чорного моря.

До того ж в Білому домі глибоко стурбовані відносно недавньою ескалацією збройного конфлікту на Донбасі з боку Росії, і передислокацією військової техніки та живої сили ближче до кордонів України. Також, 8 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним зажадала, щоб Росія припинила нарощування військової потужності біля кордонів України, але пресслужба Кремля відповіла, що це Київ винен у провокаціях і сприяє цілеспрямованому загостренні ситуації на лінії зіткнення на сході.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Путін, на тлі стягування військової техніки до українських кордонів, висунув Україні ультиматум.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що колишній радник Путіна розповів, коли Росія нападе на Україну.

А до цього ми розповідали про те, що експерти з США прямо попереджають уряд України, що військове загострення на Донбасі може плачевно закінчитися для Києва.