Росія перекинула на територію анексованого Криму 50 екіпажів штурмових літаків Су-25см3, які братимуть участь у військових навчаннях.

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на на Південний військовий округ.

"Екіпажі Су - 25см3 авіаційної частини 4 армії ВПС і ППО Південного військового округу (ЮВО), дислокованої на Ставропіллі, перебазовані на оперативні аеродроми Криму. У свою чергу ескадрилья Су-25см3 об'єднання ВПС і ППО ЮВО з військового аеродрому в Криму перебазована на полігон Ашулук в Астраханську область в рамках контрольної перевірки за зимовий період навчання. Всього в заходах бойової підготовки задіяно понад 50 літаків оперативно-тактичної авіації об'єднання ВПС і ППО і морської авіації ЧФ", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що в ході планових навчань екіпажі винищувачів Су-27СМ, Су-30СМ і бомбардувальників Су-24М, Су-25см3 і Су-34 будуть виконувати ракетні пуски і бомбометання по морських цілях.

Нагадаємо, що згідно з інформацією надійшла з ФСБ Росія, представник Генконсульства нашої країни в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк отримував секретну інформацію із закритих баз (БД) ФСБ і органів МВС.

Повідомляється, що у п'ятницю, 16 квітня, спецслужбами, на місці рандеву з громадянином РФ, при передачі закритих відомостей, недоступних для широкого кола осіб і присутніх тільки в БД органів МВС і ФСБ, був спійманий на "на гарячому" український дипломат. Представники ФСБ стверджують, що подібні дії не можуть поєднуватися з високим статусом дипломатичного співробітника і мають яскраво виражений недружній характер по відношенню до Росії. Також представники ФСБ підкреслили, що до Олександра Сосонюка були задіяні відповідні заходи, згідно з усіма нормами міжнародного права.

Українська сторона, після затримання свого консула в Санкт-Петербурзі, готує симетричну відповідь щодо російських дипломатів, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

Раніше Hyser писав про те, що Російська Федерація зможе вторгнутися на українську територію вже протягом декількох найближчих тижнів.

Також Hyser повідомляв, що Головнокомандувач Збройних Сил України Хомчак закликав українців не панікувати.

Нагадаємо, що глава Міноборони РФ Сергій Шойгу пояснив, з якою метою російські війська оточують Україну.