Для українських пенсіонерів зміниться порядок отримання виплат

Про те, що в Міністерстві соціальної політики попередили: всі пенсіонери отримуватимуть державну допомогу на банківські картки, повідомляє видання "Главком".

Зокрема, в нашій країні з вересня цього року планується виплачувати пенсії тільки на банківські картки. А доставляти пенсії за місцем проживання будуть тільки малорухливим категоріям населення: особам з інвалідністю першої групи; тим, хто досяг віку в 80 років і тим, хто за висновком лікарської комісії потребує постійного стороннього догляду.

За словами заступника голови Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, вже продумана процедура, що дозволяє оформити отримання виплат в один дотик. Одержувач соцдопомоги або пенсіонер, може самостійно вибрати фінансову установу, звернувшись в банк і оформивши рахунок, а інформація про цю процедуру автоматично надійде до органу, який зобов'язаний перерахувати кошти. При цьому громадянину необов'язково повторно приходити до органу ПФУ.

Пенсионеры. Скриншот с видео на Youtube
Пенсионеры. Скриншот с видео на Youtube
Пенсионеры. Скриншот с видео на Youtube

До вересня 2021 року, пенсіонери зможуть самостійно вибрати з переліку один з сорока банків, найбільш зручний і відповідає всім вимогам. На цей момент, близько 70 відсотків громадян похилого віку вже обрали банківські установи. У тому випадку, якщо громадянин не вибере банк самостійно, то ПФУ, за замовчуванням відкриє банківський рахунок в "Ощадбанку" і проінформує пенсіонера про це. Таке неоднозначне рішення уряду викликане тим, що оператор поштового зв'язку "Укрпошта" вирішив підвищити свої тарифи на доставляння пенсійних виплат і соціальної допомоги.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що деяким пенсіонерам України до виплат додали по кілька тисяч гривень.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що тарифи на комунальні послуги в Україні зміняться тільки після приходу до влади адекватних політиків.

А до цього ми розповідали про те, що у Пенсійному фонді України пояснили, звідки виникає переплата пенсії і як уникнути відрахувань з виплат.