У Чорне море увійшло майже два десятки військових кораблів РФ

У той час як біля кордону України спостерігається велике скупчення російської військової техніки, глава РФ Володимир Путін відправив майже два десятки військових кораблів і більше ніж 50 літаків в Чорне море. Про це інформує видання "Інтерфакс".
Як заявляють в Міноборони Росії військову техніку направили в Чорне море для проведення військових навчань. Всього для навчань над акваторіями Чорного моря задіяли понад 50 літаків, зокрема винищувачі Су-27СМ, Су-30СМ, бомбардувальники Су-24М і Су-34, а також штурмовики Су-25см3. Згідно з планом навчань військові літаки виконають бомбардування морських цілей і ракетні пуски.
Також в навчаннях задіють загін з 15 кораблів Каспійської флотилії. Кораблі вже пройшли під Кримським мостом по Керченській протоці і зайшли в Чорне море. Відзначається, що загін складається з восьми десантних, трьох артилерійських катерів і суден забезпечення.
Варто відзначити, що раніше Росія обмежили рух військових кораблів інших держав по Чорному морю у зв'язку з проведенням військових навчань. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що такий крок країни-агресора є незаконним.
Нагадаємо, що глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія почала відкрито погрожувати Україні повномасштабним наступом, однак якщо країна-агресор зважитися на напад, то їй "доведеться постраждати". Міністр зазначив, що Кремль залякує знищенням української державності, але Україна не боїться і захищатиметься. Кулеба закликав країни Балтії переконати країни ЄС і НАТО надати підтримку Україні у зв'язку із загостренням конфлікту на сході.