Через розвиток банківської сфери в Україні можуть закритися всі відділення банків

Незважаючи на всю користь і зручності, які обіцяє технологічний прогрес, через нього з життів людей можуть зникнути звичні для них речі. Тому, наприклад, підсумком розвитку банківської сфери стане те, що всі банки незабаром закриють свої відділення, а клієнти будуть користуватися послугами банків онлайн. Також можливо, що фінустанови почнуть надавати послуги з крипто валютами. Про це в інтерв'ю "Obozrevatel"заявив творець Bitcoin Unlimited Богдан Прилепа.

Він упевнений, що в майбутньому роль банків зміниться, хоча їх завдання по виведенню готівки і проведення платежів залишиться колишньою. Вже зараз в Україні радяться з Японією і арабським Еміратами для того, щоб створити банк, в якому буде йти оборот як звичайних, так і цифрових валют.

Поки що, однак, з банками пов'язано безліч незручностей, таких як, наприклад, необхідність відвідувати відділення для того, щоб підтвердити платіж. Надалі банки почнуть відмовлятися від відділень, оскільки це буде природним продовженням трансформації банківської сфери.

Експерт також упевнений, що в майбутньому роль золота на себе візьме одна з найбільших крипто валют біткоіни, а для швидких платежів люди будуть користуватися електронною валютою Центробанків, яку випустять не тільки в Україні, а й по всьому світу.

Величезна кількість не довіряє Центробанкам, оскільки від них не можна отримувати інформацію про те, скільки було надруковано певної валюти. У випадку з біткоіни ж ситуація набагато більш прозора.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з 1 вересня пенсіонери почнуть отримувати пенсію виключно на банківські картки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український уряд попередив громадян про те, що незабаром "ПриватБанк" продаватимуть.

Також "Hyser" писав, що експерт розповів, чому банківські рахунки українців так часто блокують за кордоном.