Весь український народ із гіркотою та смутком у серці ставиться до втрати народного депутата Андрія Іванчука, який пішов із життя у ніч на понеділок, 25 вересня. Іванчук був відомим та шановним політиком, який завжди виступав за інтереси своїх виборців та назавжди залишить свій слід в українській політичній історії.

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, поділився цією сумною новиною у соціальній мережі Facebook, привертаючи увагу до виходу видатного діяча. Докладніше про це інформує Главред.

Така втрата відчутна не тільки для його родини та близьких, а й для всієї країни, яка втрачає одного зі своїх яскравих та талановитих лідерів.

"Жахлива новина. Сьогодні вночі відійшов у вічність народний депутат України 7-го, 8-го, 9-го скликань Андрій Іванчук. Мої щирі співчуття рідним та близьким у зв'язку з передчасною смертю. Вічна пам'ять!", - написав Стефанчук.

Смерть Іванчука підтвердив і міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

"Перестало битися серце народного депутата України трьох скликань, засновника БФ "Покуття", відомого українського політика і мецената Андрія Володимировича Іванчука. Це — невимовна втрата для Коломийської громади й всієї України. Співчуття сім’ї, родині, друзям та колегам Андрія Володимировича", — йдеться у його дописі.

Відомо, що Андрій Іванчук на останніх виборах пройшов до Ради як самовисуванець. Входив до складу парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

А ще Іванчук був найближчим соратником Арсенія Яценюка та членом партії «Народний фронт». Причин смерті депутата не повідомляються.

І хоч кажуть, що "про мертвих говорять або добре, або нічого", проте варто згадати, що саме з Іванчуком було пов’язане свого часу відкриття кримінальної справи через "кнопкодавство". А ще він був фігурантом антикорупційного розслідування щодо податкових зловживань та щодо силового захоплення фітнес-центру "Софійський".

Читайте також:

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Андрій Макаревич потужно поставив на місце російського журналіста: "Я зрозуміло пояснив хто на кого напав?"

Ось це його понесло: Лавров уже заявив, що США ведуть бойові дії проти Росії