Зола - це важливе і багатоцільове добриво, яке містить багатий запас калію і фосфору. Вона сприяє розпушенню ґрунту, покращує його структуру, відлякує шкідників та запобігає захворюванням. Однак, не всі рослини однаково корисно реагують на внесення золи, тому її слід використовувати з обережністю та дотримуватись певних правил.

Докладніше про те, які рослини в жодному разі не можна удобрювати золою, читайте у нашому матеріалі.

Деякі рослини, відомі як любителі кислого ґрунту, не рекомендується удобрювати золою. До таких рослин відносяться рододендрони, гортензії, садові азалії та верес. Вони віддають перевагу більш кислим умовам і тому не варто використовувати золу для їх добрива. Також, кислі ґрунти є ідеальним місцем для зростання щавлю та редиски, тому тут також не рекомендується використовувати золу.

При використанні золи як добрива необхідно дотримуватися кількох важливих правил:

1. Зберігайте золу в сухому місці. Волога зола втрачає свої корисні властивості, тому важливо зберігати її у сухому стані.

2. Не змішуйте золу з органічними добривами, такими як гній або пташиний послід, оскільки зола може знизити вміст азоту в них.

3. Не рекомендується поєднувати застосування золи з суперфосфатом, оскільки це може негативно зашкодити засвоєнню фосфору рослинами.

4. Не додавайте золу одночасно з доломітовим борошном, оскільки обидва препарати знижують кислотність ґрунту. Їхнє спільне використання може мати негативні наслідки.

Дотримання цих рекомендацій допоможе вам правильно та безпечно використовувати золу як добриво для ваших рослин, отримуючи максимальну користь від її корисних властивостей.

Читайте також:

Ви просто втратите улюблені кольори: чим у жодному разі не можна утеплювати троянди на зиму

Так ваша орхідея ще ніколи не цвіла: що потрібно зробити, щоб рослина була обліплена квітками

Ви здивуєтеся: як за допомогою простої хитрості змінити колір гортензії в саду