Цибуля - дуже поширений овоч, який часто використовують як приправу. Господині його додають майже у всі страви, адже він надає приємного та пікантного смаку. А цибульний суп взагалі - вінець французької кухні. Ось тільки не всім подобається специфічний смак цибулі та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.

Користь цибулі ні в кого не викликає сумнівів. У продукті міститься ряд важливих для людського організму компонентів. Йдеться про вітаміни, ефірні олії, каротину, кальцію, калію та магнію.

Однак люди, які дотримуються здорового способу життя, рідко готують цибулю. Ще б пак, у смаженому вигляді він стає менш корисним через велику кількість соняшникової олії, а варена цибуля мало кому припадає до смаку.

Якщо ж вам шалено подобається хрускіт і смак цибулі, але турбує його гіркість і різкий смак, то ця порада як доречна. Якщо цибулю правильно ошпарити окропом, це пом'якшить пекучість, але залишить хрумку фактуру.

Крім того, після ошпарювання цибуля перестає забирати всю увагу смакових рецепторів на себе, тому інші інгредієнти страви починають краще розкриватися. Також таку цибулю зможуть їсти ті, у кого раніше після цибулі виникало печіння у животі.

Обдати цибулю окропом досить просто. З цим завданням впорається абсолютно будь-хто.

важливо!

  • У такий спосіб краще не позбавляти пекучості червоні сорти, від ошпарювання вони змінюють колір на брудно-сірий і стають не апетитними.
Як правильно вимочити цибулю
Спочатку нарізаємо овоч так, як нам потрібно для подальшого використання.
Далі потрібно закип'ятити воду і залити нарізану цибулю, залишити на 3-4 хвилини.
важливо!
  • Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою.

Після цього цибулю необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.

Розчиняємо цукор та сіль в оцті, заливаємо отриманим маринадом цибулю, дати настоятися близько 10 хвилин.

Потім можна полити цибулю лимонним чи апельсиновим соком. Або навіть можна замочити на деякий час у винному оцті. Смак буде чудовим.

Читайте також:

Ночі будуть незабутніми, а жінки будуть у захваті: чим корисна звичайна цибуля для чоловіків

Так робили наші бабусі: як треба зберігати цибулю в квартирі, щоб вона не виростала і не гнила

Урожай з'явиться вже через тиждень: як у домашніх умовах вирощувати зелену цибулю цілий рік