Цибуля - дуже поширений овоч, який часто використовують як приправу. Господині його додають майже у всі страви, адже він надає приємного та пікантного смаку. А цибульний суп взагалі - вінець французької кухні. Ось тільки не всім подобається специфічний смак цибулі та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКористь цибулі ні в кого не викликає сумнівів. У продукті міститься ряд важливих для людського організму компонентів. Йдеться про вітаміни, ефірні олії, каротину, кальцію, калію та магнію.
Однак люди, які дотримуються здорового способу життя, рідко готують цибулю. Ще б пак, у смаженому вигляді він стає менш корисним через велику кількість соняшникової олії, а варена цибуля мало кому припадає до смаку.
Якщо ж вам шалено подобається хрускіт і смак цибулі, але турбує його гіркість і різкий смак, то ця порада як доречна. Якщо цибулю правильно ошпарити окропом, це пом'якшить пекучість, але залишить хрумку фактуру.
Обдати цибулю окропом досить просто. З цим завданням впорається абсолютно будь-хто.
важливо!
- У такий спосіб краще не позбавляти пекучості червоні сорти, від ошпарювання вони змінюють колір на брудно-сірий і стають не апетитними.
- Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою.
Після цього цибулю необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.
Потім можна полити цибулю лимонним чи апельсиновим соком. Або навіть можна замочити на деякий час у винному оцті. Смак буде чудовим.
Читайте також:
Ночі будуть незабутніми, а жінки будуть у захваті: чим корисна звичайна цибуля для чоловіків
Так робили наші бабусі: як треба зберігати цибулю в квартирі, щоб вона не виростала і не гнила
Урожай з'явиться вже через тиждень: як у домашніх умовах вирощувати зелену цибулю цілий рік