АТ "Укрзалізниця" запровадило новий захід залізничної безпеки, ввівши маршалів залізничної безпеки, які тепер працюють на вокзалах та поїздах. Ці маршали поводяться обачно і не мають офіційної форми, що дозволяє їм діяти під прикриттям, відстежуючи та реагуючи на проблеми безпеки, пов'язані з пасажирськими перевезеннями.

Про це пише «epravda»

"Це працівники відомчої воєнізованої охорони суспільства, головне завдання яких - контролювати ситуацію в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати у разі потреби", - зазначили в УЗ.

Основне завдання цих маршалів – оцінити ризики та оперативно усунути будь-які потенційні загрози під час пасажирських перевезень. Їхня роль натхненна підрозділами безпеки, які зазвичай використовуються на авіаційних маршрутах та забезпечують безпеку пасажирів, не привертаючи уваги громадськості.

"Це поширена модель роботи підрозділів безпеки на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто перебувають у поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці", – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

АТ "Укрзалізниця" ініціювало цю програму у відповідь на необхідність посилення безпеки, особливо на популярних західних залізничних маршрутах. Маршали, які розпочали роботу у вересні, пройшли спеціальну підготовку щодо забезпечення безпеки пасажирів. Метою програми є створення безпечнішого та надійнішого залізничного середовища для мандрівників.

Читайте також:

За такий можна отримати нову іномарку: українець похвалився саморобним позашляховиком

Відразу 15 кілограмів: продюсер Олі Полякової розповів, як він зміг так схуднути

Церковне свято 9 жовтня: що заборонено робити цього дня і чому не можна згадувати минуле