Стало відомо, що бабине літо, яке прорвалося в Україну після кількох днів осіннього холоду, триватиме зовсім недовго. Так, у суботу, 14 жовтня, "літнє" тепло подарує українцям свій прощальний сплеск.

Про те, що похолодання розпочнеться вже цієї неділі, 15 жовтня 2023 року, повідомляє синоптик Наталія Діденко.

За її прогнозом, наступний тиждень в Україні буде по-справжньому холодним. Так, Діденко прогнозує, що з 16 жовтня температура повітря у більшості областей України становитиме лише +9+12 градусів, на півдні, крайньому сході та Закарпатті до +15 градусів.

Наприкінці наступного тижня на заході та півночі України місцями можливий навіть мокрий сніг. Нижче – карта опадів (де рожевий колір – це сніг) на 21 жовтня.

Приблизно такий прогноз озвучила українцям заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня. Синоптик каже, що вже наступного понеділка можливе зниження температури і вдень +18...+20 не буде.

За даними Укргідрометцентру, 15 жовтня у західних, північних та місцями у центральних областях, а 16 жовтня – на більшій частині території країни пройдуть дощі.

15 жовтня вдень у західних областях, а у понеділок на заході та півдні країни місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Водночас Наталія Голеня наголосила, що прогноз погоди за межами 5 діб змінюється щодня.

Про зміну погоди в Україні говорить синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, поступова зміна атмосферної циркуляції призведе до зниження температури повітря в неділю у західних та північно-західних областях. Похолодання на початку наступного тижня пошириться на всю територію нашої країни. За його прогнозом, уже в неділю у західних областях температура впаде до +8...+13°.

Читайте також:

Краще не ризикуйте: що може статися, якщо на машині встановлені різні шини

ПриватБанк попередив українців, які перебувають за кордоном: що потрібно знати про картки