Гарбузове насіння - корисний і смачний снек, який люблять дорослі та діти. Це можливість не тільки швидко наситити свій організм енергією, а й смачно перекусити під час перегляду телевізора всією родиною. Ось тільки потрібно знати, як правильно сушити гарбузове насіння, щоб не втратити їх корисні властивості.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДієтологи стверджують, що гарбузове насіння можна їсти як сирим, так і смаженим.
Виявляється, при правильній тепловій обробці гарбузове насіння корисне так само, як і сире. Більше того, обсмажування допомагає збільшити кількість антиоксидантів у цьому продукті. Насіння містить залізо, мінерал, важливий для функції еритроцитів, а також калій, фосфор, цинк та магній.
Пательня. Вогонь використовується середній, продукт необхідно постійно помішувати, щоб боки насіння не підгоряли. Маніпуляція не повинна тривати понад 15 хвилин. У процесі сушіння можна додати трохи солі, але користь компонента це зменшить.
Аерогриль. При температурі близько 60ºС сушіння триває півгодини. Але треба пам'ятати, що включення вентилятора підсилює жар, тому за такого підходу час витримки потрібно скоротити.
Електросушарка . У домашніх умовах для сушіння насіння використовують середні рівні пристосування. При температурі 80ºС вироби дійдуть готовності за годину.
Духова шафа. При сушінні насіння в духовці також треба використовувати середній рівень. При температурі 60-80 С маніпуляція займе не більше 20-30 хвилин. Якщо елементи дуже великі та м'ясисті, температуру можна підвищити до 100 ºС. Якщо в духовці відкрити двері, волога виходитиме з камери, і кінцевий продукт буде більш хрустким.
Мікрохвильова піч . Мало хто використовує цей підхід, адже він простий і ефективний. При потужності 600 Ватт процедура займе всього 20 хвилин. Потрібно тільки знайти вдома відповідний посуд з рівним дном та невисокими бортами.
Читайте також:
У ній можна зробити квартиру: фермер показав гігантський гарбуз, який виріс у нього на городі
Вся сім'я прицмокуватиме: рецепт гарбуза, фаршированого курячим м'ясом, грибами та овочами.
Це навіть не зрівняється з пловом: рецепт рису з гарбузом, морквою та цибулею на сковороді
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт соковитих пельменів з гарбузом та м'ясним фаршем