18 жовтня за новим церковним календарем згадують апостола від сімдесяти Луку, сподвижника апостола Павла і автора одного з Євангелій і Діянь святих апостолів. У народному календарі - Луків день.

Крім того, щодня в церкві шанують пам'ять деяких мучеників і святих з певними іменами. У день пам'яті святого зі своїм ім'ям відзначає іменини. Головним святом іменин людини вважається та дата, яка найближче до дня народження людини. Шанований в цей день святий або свята вважається небесним покровителем християнина і захисником від неприємностей.

Іменини 18 жовтня 2023 року за старим календарем: Гаврило, Григорій, Дем'ян, Денис, Єремей, Інокентій, Кузьма, Макар, Матвій, Олександра.

Іменини 18 жовтня 2023 року за новим календарем: Андрій, Гавриїл, Давид, Йосип, Лука, Микола, Семен, Сергій, Федір, Федір, Юліан, Єлизавета, Єфросинія, Злата.

Привітайте цього дня володарів всіх названих імен.

Вітання з Днем ангела

Жодна людина в світі ніколи не буде одна, тому що є той, хто буде поруч завжди – Ангел Хранитель. Сьогодні я вітаю Вас з днем ​​ангела. Я бажаю Вам всього найкращого і світлого. Нехай доля радує приємними подарунками, а небесна сила допомагає у визначений час. Зі святом!

***

Прийми мої найщиріші вітання з Днем твого небесного покровителя. Ти не бачиш свого Ангела, але він точно десь поруч. Він поруч кожну мить і кожну годину. Цінуй його, молися йому і тоді в твоєму житті буде тільки радість і щастя. З Днем ангела!

Читайте також:

Церковне свято 18 жовтня: чому цього дня не можна позичати гроші

І навіть газовий пальник: енергетики розповіли українцям, чим запастись перед відключеннями світла

Притягує бідність і невдачі: названо просту річ, яку краще не носити в гаманці