Через військову конфронтацію, що триває, багато українців опинилися в дуже важкому становищі, втративши роботу і стабільний доход. На той час настала зима, що створює ще більші труднощі для багатьох сімей. Однак влада країни вирішила зробити кроки, щоб допомогти громадянам пережити холодну пору року.

Ірина Верещук, яка обіймає посаду віце-прем'єр-міністра, оголосила в ефірі Єдиного телемарафону, що Україна отримає у 2023 році значні кошти у розмірі 2,6 мільярда гривень від міжнародних партнерів. Ці гроші спрямовані на забезпечення дровами для опалення населення. І хороша новина у тому, що частина громадян зможе отримати ці дрова абсолютно безкоштовно.

Щоб визначити, хто отримає безкоштовну допомогу, запроваджено декілька критеріїв. На підтримку зможуть чекати українці, які мешкають у населених пунктах, що знаходяться поблизу лінії фронту. Ці населені пункти визначено у наказі Міністерства реінтеграції.

Важливо, що допомога надаватиметься різними способами, залежно від розташування. Деяким людям буде видано гроші, які вони зможуть використати на купівлю дров для опалення своїх будинків. Іншим, які мешкають у віддалених районах, дрова будуть доставлені прямо до їхніх дверей. Для організації ефективної доставки дров уже ведеться співпраця між державним підприємством "Ліси України" та "Укрзалізниця".

Особливу увагу буде приділено найуразливішим групам населення. Насамперед безкоштовні дрова отримають жінки з дітьми, люди з обмеженою рухливістю та самотні громадяни, які перебувають у особливо важкому становищі. Ці заходи вживаються для забезпечення тепла та комфорту в будинках людей цього холодного сезону.

Читайте також:

Голова буде ясна: названо 3 продукти, які допомагають позбутися похмілля

Путін оригінально прикривається: у Москві серед житлових будинків звели ракетний завод

Готується всього 15 хвилин, а насолоджуватися будете весь вечір: рецепт швидкого коржика з куркою та сиром