Ніхто не заперечуватиме, що чимало хитрощів вигадали кухарі, щоб покращити смак перших та других страв, а також салатів та інших закусок.

Всі господині знають, що якщо потрібно приготувати вінегрет, олів'є, оселедець під шубою або інший салат, де є шматочки вареної картоплі, то мало вибрати відповідний сорт і варити його в "мундирах". І справді, треба якось примудритися зварити бульби, щоби вони не розварилися.

Щоб картопля не розварилася і не розвалилася в салаті, будучи нарізаною, господині застосовують таку хитрість.

Варіть бульби для салату з картоплею - додайте у воду трохи столового оцту.

Завдяки оцту відварена картопля покривається тонкою скоринкою, яка тримає її форму після нарізки.

Як варити

Дочекайтесь, коли закипить вода, покладіть бульби.

На 2 літри води візьміть 1-2 столові ложки столового 9% оцту. Картопля залишиться твердою і цілою, хоч би скільки варилася.

Ті, хто справедливо вважає, що оцет не найкорисніший інгредієнт, можуть додати 1 чайну ложку лимонної кислоти.

Якщо і цей варіант не влаштовує, покладіть при варінні картоплі 2-3 часточки лимона (1 часточка на 2 л води) або 1 столову ложку лимонного соку на 3 літри води.

Читайте також:

Так робили наші діди: навіщо кладуть листя папороті в льох, де зберігається картопля

Не всі господині це знають: скільки насправді потрібно варити картоплю у мундирі

Їй можна отруїтися: названо 3 способи, які допоможуть визначити небезпечну картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому картоплю перед варінням не можна класти в холодну воду