Навіть гарні волоські горіхи можуть гірчити. Невипадково у деяких кулінарних рецептах зазначається, що її потрібно знімати. До речі, великих труднощів це не складе, адже гірку шкірку легко видалити за кілька хвилин, не докладаючи особливих зусиль – якщо знати лайфхаки.

Волоські горіхи – одні з найпопулярніших серед горіхів. Ще б пак, росте це дерево в наших краях добре і врожаї завжди дає багаті. Але тільки зірвані стиглі горіхи не дуже смачні, тому що за певних умов горіхи будуть гірчити, а це однозначно зіпсує смак страв.

Чому волоські горіхи гірчать

По-перше, завжди гірчать недозрілі плоди. Це з тим, що у околоплодной оболонці горіха є багато йоду. У «молочного» волоського горіха такий присмак через високу концентрацію йоду, заліза, аскорбінової кислоти та дубильних речовин.

Друга причина гіркоти – нестача вологи у вегетативний період. Якщо літо було посушливим, це може надати гіркоту ядрам.

Ще одна причина гіркоти – правила зберігання. Якщо надовго залишити волоські горіхи у вологому приміщенні або під прямим сонячним промінням, смак буде зіпсований.

Також на смакові якості впливає неправильне транспортування горіхів. Очищені ядра при перевезенні можуть увібрати гази, вихлопи та інші аромати, що призведе до появи гіркоти.

Як позбутися гіркоти

Заливаємо горіхи холодною водою та залишаємо мінімум на 12 годин.

Якщо час обмежений, то плоди можна залишити в окропі приблизно на 30 хвилин. Потім слід зняти тонку коричневу оболонку.

Також можна прокип'ятити горіхи із додаванням цукру. Однак корисні властивості при цьому зменшаться.

Ще один спосіб позбавлення гіркоти полягає в тому, що горіхи потрібно підсмажити. Так, очищені від шкаралупи горіхи потрібно викласти на лист, застелений жиронепроникним папером, і поставити в попередньо розігріту до 180 ° C духовку на чотири-п'ять хвилин. Після того, як ви дістанете волоські горіхи з духовки і дасте їм охолонути, ви легко видаліть шкірку.

І ще щоб висушені горіхи не втратили свої властивості і не почали гірчити, їх потрібно правильно зберігати. Для очищених плодів підійде герметичний контейнер чи паперовий пакет. За таких умов вони зберігають свої властивості до 3 місяців. Якщо потрібно зберігати довше горіхи, їх потрібно покласти в холодильник або заморозити. Горіхи в шкаралупі добре зберігати у льняному мішечку чи паперовому пакеті.

Читайте також:

Спробуйте кинути шкаралупу від волоських горіхів у мангал – ви будете здивовані результату

Будьте обережні: названо шість категорій людей, кому не можна їсти волоських горіхів

Чому не потрібно викидати шкаралупу від волоських горіхів: знадобиться і вдома, і на городі

У жодному разі не викидайте і не спалюйте: чим насправді корисне листя волоського горіха