Повідомляється, що внаслідок інциденту в Севастополі (Крим), який зараз перебуває під тимчасовою окупацією, було знищено новий протимінний корабель «Володимир Козицький».

Корабель, що входить до складу розвідувального гідрографічного протимінного проекту 23040Г, мав основне завдання виявлення морських мін на морському дні. Схоже, що корабель виконав цю місію несподівано.

Про це пише «apostrophe»

За даними місцевих ЗМІ, корабель раптово вибухнув під час кружляння у зовнішній зоні Севастопольської бухти після кількох днів активності. Очевидці розповіли про викид диму із машинного відділення.

У відповідь було відправлено буксир, який відбуксував пошкоджене судно у бік Стрілецької губи.

"Зважаючи на все, він знайшов те, що шукав", - констатують на каналі.

Вибух відчувався у різних частинах Севастополя, у тому числі у центрі міста, Північній стороні та районі Стрілецької бухти.

Човни проекту 23040Г загальною водотоннажністю 192,7 тонн зазвичай мають довжину 33 метри і ширину 6,8 метра. Вони підтримують середню осідання близько 1,6 метра та оснащені двома дизельними двигунами потужністю 248 кВт кожен, що дозволяє їм розвивати швидкість до 13 вузлів.

Гідрографічний комплекс на цих судах включає багатопроменеві і однопроменеві ехолоти, гідролокатори бічного огляду, високоточні системи визначення координат, мареміри.

Варто зазначити, що Чорноморський флот Росії лише нещодавно влітку 2021 року отримав гідрографічне судно «Володимир Козицький». Обставини вибуху цього судна залишаються предметом занепокоєння та розслідування.

Читайте також:

Кому доведеться платити за заміну старих лічильників на нові: деяким українцям доведеться повністю покрити витрати

Як швидко висушити промокло взуття: методи, які працюють на раз-два

Чоловікам доведеться змиритися з неминучістю: що змінитись у мобілізації з 1 листопада