У суботу, 28 жовтня, практично всю територію України накрила негода - шквальні сильні вітри та зливи, які фактично знерухомили всі області та завдали чималої шкоди, в тому числі людської.

Докладніше про погодні наслідки для України інформують українці у соціальних мережах, зокрема у Telegram.

Найбільше постраждало місто Київ та Київська область. Там пройшов справжній ураган, який спричинив падіння безлічі дерев, внаслідок чого загинуло двоє чоловіків – 35 та 65 років. Крім того, у 12 областях спостерігалося відключення електрики у деяких населених пунктах, проблеми з інтернетом та зв'язком. Наслідки урагану все ще оцінюються, але багато десятків машин постраждали, рекламні металоконструкції, а також зупинки та мафи "зривалися" зі свого "нажитого" місця. Також було багато травмованих та поранених.

Через негоду і НП із падіннями дерев на проїжджі частини виник великий транспортний колапс у столиці - багато водіїв кілька годин стояли в пробці й скрізь запізнювався пасажирський транспорт.

Крім того, вранці всю територію України накрила повітряна тривога через ймовірність ракетного обстрілу з боку Росії. Загалом тривога тривала понад дві години, а ось негода продовжує вирувати, поступово зменшуючи оберти.

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого чекати