Багато поколінь, які жили до нас, відчували страх, дивлячись через вікно у темряву. Ще б пак, визирнути вночі у вікно – означало зустрітися віч-на-віч зі злими духами, відьмами та бісами, адже ніч – це час темної сили і нечисті, що само собою викликало лихо. Не дивно, що люди намагалися вберегти своє житло у будь-який спосіб від темних сил.

Наприклад, з давніх-давен вважається, що злі сили від будинку здатний відлякати гострий специфічний запах часнику. Саме тому під поріг будинку варто покласти кілька зубчиків часнику.

Крім того, очищений часник рекомендується розкласти на підвіконнях зовні і біля балконних дверей, а також у кути і щілини в стінах.

І зараз люди все ще вірять, що найбільша кількість темної енергії накопичується по кутах приміщень, тому в кутах кухні вішають косу. Вважається, що цей амулет захистить житло від пристріту, псування, пліток, поганих думок, хвороб, негативної енергії, вбираючи весь негатив. Через рік оберіг, що відслужив, слід спалити в багатті, а попіл розвіяти за вітром.

Ну а ті українці, хто давно не вірить у прикмети та забобони, використовують часник, щоб позбавитися надокучливих шкідників, які з початком холоду намагаються проникнути до будинку.

Можна змішати сік кількох зубчиків часнику з водою і розбризкати рідину на стіни біля входу в будинок, на балкон, біля вікон або в будь-якому іншому місці, де збираються комахи та мошкара.

Замість часнику можна використовувати і чорний мелений перець або цибулю. Перець розсипають під поріг та підвіконня з вулиці. А цибулю використовують так само як часник.

До речі, цей спосіб здатний відлякати від будинку та дворових кішок, які можуть залишати мітки на стінах будинку, на вікнах та вхідних дверях.

Читайте також:

Церковне свято 29 жовтня: у цей день можуть вкрасти дитину. Про що говорять прикмети

Понад 30 людей навіть не зрозуміли, як пішли на світ: подробиці потужної аварії на відомому курорті

До небіжчика чи великих грошей? Що означає, якщо вам трапилося яйце з двома жовтками

Зроблено зі срібла: українці виявлять нові монети номіналом у 10 гривень. Як вони виглядають