Квіти – це прикраса будь-якого саду. Вони радують око своїм яскравими фарбами та чудовим ароматом. Але щоб милуватися цвітінням квітів якнайдовше, потрібно заздалегідь підготувати розсаду.

Докладніше про те, що потрібно посадити в лютому, щоб милуватися пишним цвітінням вже навесні, читайте у нашому

Щоб отримати квітучі рослини на початку літа, насіння деяких квітів потрібно сіяти вже взимку. Це стосується петунії, гвоздики Шабо, бегонії та лаванди.

Петунія

Петунію сіють наприкінці лютого – на початку березня. Її насіння дуже дрібне, тому його висівають по поверхні, не присипаючи землею. Сходи з'являються через 10-14 днів. Сіянці з двома справжніми листочками пікірують в окремі горщики. Розсаду петунії краще пересаджувати двічі-тричі, щоразу збільшуючи ємність. У травні рослини висаджують на клумби. На той час у них зазвичай вже сформовані бутони, а деякі сорти починають цвісти.

Гвоздика Шабо

Гвоздика Шабо зацвітає через 5-6 місяців після сівби. Тому її сіють у лютому. Рослина невимоглива, любить світло, досить холодо-і посухостійка.

Бегонія

Бегонія – невибаглива рослина, що квітне з червня до осінніх холодів. Насіння бегонії висівають по поверхні, злегка притискають та зволожують. Оптимальна температура для проростання – 20 градусів Цельсія. Через 1,5 місяця сіянці пікірують в окремі ємності, а на початку червня висаджують у відкритий ґрунт.

Лаванда

Насіння лаванди вузьколистої вимагає стратифікації, тому їх сіють на розсаду в лютому. Насіння поглиблює в добре зволожену землю на 0,5 см. Ємність з посівами накривають плівкою або склом і ставлять у холодильник. У фазі двох-трьох пар справжнього листя сіянці пікірують, а у відкритий ґрунт висаджують після того, як пройдуть заморозки.

Читайте також:

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Наступного року не буде врожаю: чим може бути небезпечним звичайний зол при добривах городу

Ви загробите свій город і клумбу: які рослини в жодному разі не можна удобрювати золою