Колорадський жук – це один із найпоширеніших шкідників картоплі. Він може завдати серйозних збитків урожаю, тому важливо знати, як з ним боротися. І починати боротися потрібно вже восени.

Докладніше про те, що потрібно зробити восени на городі, щоб забути про колорадських жуків наступного сезону, читайте у нашому матеріалі.

Існує кілька методів, які можуть допомогти позбавити вашу грядку від шкідників на кілька років.

По-перше, одним зі способів є виснаження живлення жуків, коли вони готуються до зимівлі. Рекомендується видалити бур'яни та залишки рослин перед збиранням картоплі, а потім спалити їх.

Крім того, полив ґрунту щедрим 4-відсотковим розчином курячого посліду також є важливим. Орієнтовно одну сотку ділянки потрібно приблизно 80 відер розчину. Через сім днів ділянку слід перекопати.

Ще одним ефективним методом є глибоке перекопування ділянки в пізній осені із застосуванням цибулиння або часникового лушпиння. Це дозволить знищити шкідників, які залишилися у ґрунті на зимівлю.

Дачникам також рекомендується рівномірно розподілити золу по ділянці або восени оббризкувати грядки водою з додаванням аміаку, що призведе до загибелі від 80 до 100% жуків колорадських.

Ще однією ефективною порадою від досвідчених садівників є використання приманки для шкідників, які ще не пішли на зимівлю. Цей метод може допомогти значно скоротити їхню кількість. Після збирання картоплі розмістіть відходи її обробки на шматку заліза чи поліетилену, подрібніть їх, а потім рівномірно розподіліть та залиште на добу. Багато жуків залучаться до приманки й можуть бути легко видалені.

Читайте також:

Наступного року не буде врожаю: чим може бути небезпечним звичайний зол при добривах городу

Ви загробите свій город і клумбу: які рослини в жодному разі не можна удобрювати золою

Збирайте в пакет і не викидайте: навіщо досвідчені дачники зберігають шкірку від картоплі