Нещодавно, а саме 1 листопада 2023 року, Росія провела випробування двох стратегічних балістичних ракет, РС-24 "Ярс" і РСМ-56 "Булава", які є основними компонентами ядерних сил РФ. Як зазвичай заведено у Росії, випробування провалилися і це слід всім знати.

Докладніше про те, що в Росії зганьбилися з випробуванням "ракет судного дня", інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Повідомляється, що ракета "Ярс" була запущена з космодрому "Плесецьк" в Архангельській області у напрямку полігону "Кура" на Камчатці. Проте, за даними ГУР, ракета відхилилася від курсу, як і під час попереднього випробування 25 жовтня 2023 року. Це є невдачею для Росії та дуже показовим моментом у галузі російських ядерних технологій для всього світу.

Також проведений 25 жовтня випробувальний запуск ракети Булава з підводного ракетного крейсера Борей також закінчився невдачею. За даними ГУР, ця невдача підтверджує ненадійність цієї ракети.

Українська військова розвідка також наголосила на проблемах, з якими стикається Росія при модернізації своїх стратегічних ядерних сил. Вони наголосили на серйозних проблемах з проєктом важкої МБР РС-28 "Сармат", який створюється з 2009 року, але досі не досяг запланованих результатів. Крім того, також були складнощі з модернізацією бомбардувальників Ту-160 та Ту-95С, а також з постачанням нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2.

Всі ці проблеми стратегічних ядерних сил Росії, згідно з українською розвідкою, є результатом санкційної політики світової спільноти проти Росії у зв'язку з її агресією проти України, а також неспроможності науково-технічного та промислового секторів у Росії для виробництва необхідних компонентів самостійно.

У будь-якому разі, ці події показують "надутість" ядерних випробувань РФ, а також відсутність бази для проведення будь-яких ядерних операцій Росією щодо інших країн у разі ядерного конфлікту.

Читайте також:

Армія Путіна зазнала п'ятиразових втрат: що відомо про потужний розгром

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога

Друг Путіна оголосив на весь світ, що вторгнення в Україну - це фатальна помилка