Вершкова гауда, ніжна моцарелла, пікантний пармезан або терпкий грюєр - на сьогоднішній день сир із атрибуту повсякденного сніданку перейшов до категорії справжніх делікатесів. При цьому важливо знати, як зберегти сир у холодильнику надовго, щоб його смак та аромат не постраждали.

І справді, розміщувати сир у холодильнику серед повсякденних продуктів потрібно правильно, адже цей примхливий продукт не любить ні тепло, ні сильний холод.

Ідеальні умови зберігання сиру, коли температура в камері холодильника становить від 0 до 6 °C. При цьому категорично не можна зберігати погано запакований сир поруч із сирими яйцями та продуктами з різким запахом (відкриті консерви, соління, соуси).

До речі, вологість також має значення. Вона не повинна бути нижчою за 85–90 %, інакше сир швидко висохне. При надмірно високому рівні вологи поверхня сиру стане слизькою або покриється пліснявою, яка завжди є шляхетною.

Зазвичай господарки тримають сир у поліетиленових пакетах або обертають його харчовою плівкою. Крім того, дуже добре зберігати сир у пергаменті або фользі – це захищає його від повітря та пересихання. При цьому краї паперу потрібно щільно зафіксувати скотчем, щоб не допустити прямого влучення кисню.

А ось досвідчені господині роблять так: щоб сир не засох і не покрився цвіллю завчасно, його загортають у пергамент. Після цього потрібно помістити сир у скляний контейнер, покласти поруч із ним шматочок рафінаду та закрити ємність кришкою.

Виявляється, кубик цукру вбирає надлишок вологи.

важливо!

  • Періодично змінюйте шматок цукру на новий. Пам'ятайте: щоб трюк спрацював, рафінад повинен бути твердим.

Читайте також:

Щоб не отруїти всю родину: як правильно зберігати варені яйця у холодильнику, щоб вони не зіпсувалися

Візьміть звичайну соду і залиште на ніч у холодильнику: вранці ви будете здивовані результатом

Допоможе звичайний ліхтарик: як продовжити термін служби холодильника, виявивши небезпечну проблему

Цю помилку повторюють у кожній родині: де в холодильнику яйця псуватимуться найшвидше