Тепер українцям стало набагато простіше та швидше подавати заяву на отримання житлової субсидії через портал "Дія". Цю новину оприлюднив віце-прем'єр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму каналі у Telegram. Згідно з його повідомленням, на порталі "Дія" стартувало бета-тестування покращеної послуги, призначеної для оформлення житлової субсидії.

Що це означає громадянам? Новий сервіс дозволяє українцям утричі швидше подавати заяву про отримання державної підтримки на оплату комунальних послуг. Раніше для цього доводилося заповнювати розширену форму з 21 пунктом, що забирало багато часу та сил. Тепер процес значно оптимізований і зведений всього до 7 кроків, що займає всього 10 хвилин.

Ті, хто хоче випробувати нову послугу, вже можуть приєднатися до бета-тестування. Для цього необхідно мати картку платника податків (РНОКПП) у додатку "Дія", а також надати підстави для отримання субсидії. Важливо відзначити, що послуга доступна лише тим, хто раніше не отримував субсидію.

Нагадуємо, що субсидія – це форма державної допомоги людям із низьким доходом, які не можуть самостійно сплатити свої витрати на житлово-комунальні послуги. Оновлений сервіс робить процес отримання цієї підтримки зручнішим та швидшим для українських громадян.

Читайте також: