Кожен досвідчений садівник знає, що троянди одному місці ростуть 10-15 років і більше. Саме тому правильна посадка – половина успіху. До того ж отримати гарні та здорові троянди цілком реально вже в перший рік.

Так, для посадки троянд потрібно вибрати найвищу ділянку в саду на півдні, заході чи південному заході. Ці квіти чудово ростуть на схилах до 8-10 °.

  • захищений від вітрів із північної та північно-східних сторін;
  • злегка продуватися;
  • добре освітлений сонцем (особливо у першій половині дня);
  • с хорошим дренажем;
  • з родючими, пухкими, середньосуглинистими ґрунтами;
  • з показником кислотності ґрунту рН 6,5-7,0 одиниць.

Що ж стосується термінів посадки, то найкраще садити троянди восени як мінімум за шість тижнів до того, як температура повітря стабільно наблизиться до нуля, або навесні після останніх заморозків.

Для посадки троянди потрібно викопати яму, глибина і ширина якої повинні бути такими, щоб квіткові корені розташувалися вільно і не загиналися вгору. У середньому ширина відповідної ями становить півметра. Глибина може бути різною, це залежить від типу ґрунту. Для суглинків – 15 сантиметрів щодо довжини кореневої системи. Для важких глин – 50-60 сантиметрів.
Вилучену з ями землю потрібно змішати з перегноєм та добривом. Можна придбати будь-яке комплексне або використовувати 1 склянку деревної золи. Суміші, що вийшла, і потрібно буде засипати коріння саджанця при посадці.
Посадка рожевого куща провадиться наступним чином:

Важливо акуратно розташувати коріння саджанця в посадковій ямі, розправити їх, щоб вони вільно розташовувалися.

Потім потрібно заповнити яму із саджанцем ґрунтом та заглибити місце щеплення троянди приблизно на 3-7 сантиметрів. Також варто зробити легке ущільнення субстрату біля саджанця. Це допоможе вберегти кореневу шийку від стрибків температури.

Потім потрібно полити рослину. Для цього можна використовувати просту чисту воду або суміш, приготовану для обробки коренів рослини. При цьому важливо уникати попадання вологи на пагони, щоб уникнути сонячних опіків.

Після посадки необхідно притінити рослину приблизно на 10 днів.

Читайте також:

Цей секрет завжди використовують продавці квітів: що потрібно зробити з трояндами, щоб вони простояли кілька тижнів

Бутони здивують вас розмірами вже наступного сезону: як правильно підгодувати троянди перед настанням морозів

Бутони будуть розміром з кулак: як правильно підготувати троянди до зими

Ваша дачна троянда починає перетворюватися на шипшину: названа проста ознака, за якою це можна визначити