Хурма – смачний та корисний фрукт, але його терпкий смак може зіпсувати враження. На щастя, є кілька способів позбутися цієї неприємної властивості.

Докладніше про те, що потрібно покласти поруч із хурмою, щоб вона не була терпкою, читайте в нашому матеріалі.

Обирайте хурму правильного сорту

Хурма сорту Шарон не має терпкості та кісточок. Однак вона коштує дорожче за звичайну хурму.

Заморожуйте хурму

Заморозка хурми також допомагає позбутися терпкості. Однак при цьому фрукт може придбати слизову консистенцію.

Використовуйте яблука

Найпростіший і ефективніший спосіб позбутися терпкості хурми – це покласти кілька яблук у пакет із хурмою. Через кілька днів хурма стане м'якшою та солодшою.

Корисні властивості хурми

Хурма багата на вітаміни й мінерали, які необхідні для здоров'я людини. Вона містить:

  • Вітамін A, який необхідний для зору, імунної системи та здоров'я шкіри.
  • Вітамін C, який зміцнює імунітет та допомагає боротися з інфекціями.
  • Вітаміни групи B, які необхідні для обміну речовин та роботи нервової системи.
  • Мікроелементи: йод, залізо, кальцій, калій, фосфор, марганець, магній.

Хурма має такі корисні властивості:

  • Зміцнює зір.
  • Підвищує імунітет.
  • Допомагає боротися з інфекціями.
  • Поліпшує роботу нервової системи.
  • Нормалізує обмін речовин.
  • Зміцнює кістки та зуби.
  • Знижує ризик розвитку анемії.
  • Покращує роботу щитовидної залози.

Обмеження у вживанні хурми

Хурму не слід вживати у великих кількостях людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, діабетом. Дітям хурму слід обережно давати.

Читайте також:

За смаком буде солодша за мед: найкраща хитрість, як правильно вибрати солодку та соковиту хурму. Перевірений метод

Справа зовсім не в кольорі: як вибрати солодку та соковиту хурму за допомогою простих хитрощів

Мова буде «дерев'яною»: як правильно вибрати хурму, щоб вона не в'язала рота