Багато людей, обираючи квартиру, звертають увагу на поверх. Хтось вважає за краще жити на верхніх поверхах, щоб насолоджуватися прекрасним видом на місто, а хтось — на нижніх, щоб уникнути шуму та пилу. Проте, згідно з дослідженнями американських вчених, оптимальними для проживання є квартири, розташовані між 1 та 7 поверхами.

Докладніше про те, чому ні в якому разі не можна купувати квартиру вище 7 поверху, інформує ТСН.

Чому не варто жити вище сьомого поверху

Одна з причин, через яку не рекомендується жити вище сьомого поверху, полягає в тому, що з висотою слабшає магнітне поле Землі. Це може негативно позначитися на роботі серцево-судинної, імунної та нервової систем.

Іншою причиною є високий рівень електромагнітного випромінювання. Хоча побутові прилади та проводка працюють однаково на будь-якій висоті, проте залізобетонна конструкція перешкоджає проходженню електромагнітних хвиль. В результаті вони циркулюють по всій площі квартири, а частина фону віддається саме на вищі поверхи.

Крім того, згідно з медичною статистикою, люди, які живуть на високих поверхах, частіше хворіють. Було зафіксовано випадки розвитку мігрені та депресивного розладу. Також у мешканців верхніх поверхів можуть виникати незрозумілі відчуття сильної тривоги, викликані вібраціями, які практично не відчуваються людиною.

Екологічні аргументи

Ще одним аргументом проти проживання вище за сьомий поверх є екологія. Повітря на цих поверхах більш забруднене, ніж на нижніх. Це з тим, що у ньому накопичуються шкідливі речовини, які викидаються у повітря підприємствами й заводами. Особливо небезпечно селитися на таких поверхах сім'ям з маленькими дітьми та літнім людям.

Таким чином, якщо ви дбаєте про своє здоров'я та комфорт, то краще вибирати квартиру не вище сьомого поверху. Це дозволить уникнути негативних наслідків проживання на високих поверхах.

Читайте також:

Не всі про це знали: українцям розповіли про економний тариф на електрику. Скільки можна заощадити

Українців попередили: у яких місцях тепер вручатимуть повістки

Приватбанк пояснив, звідки береться "комісія-невидимка" при використанні картки