Ближче до зими в Україні зазвичай підвищуються ціни на ходові продукти харчування. Загалом ціна на делікатеси теж не падає у зв'язку з майбутніми новорічними святами.

Докладніше про те, що буде взимку з цінами на овочі й до чого готуватися, інформує Главред.

Згідно із заявою першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, найближчим часом очікується підвищення цін так званого "борщового набору". Це означає, що картопля, морква, буряк, цибуля і білокачанна капуста незабаром дорожчатимуть.

"Ми впевнені, що пік цін на ці овочі, насамперед моркву та цибулю, ми вже пройшли та до цього вже не повернемося", — зазначив Тарас Висоцький.

При цьому війна прямо впливає на ціноутворення продуктів харчування. Чиновник стверджує, що подорожчання минулого року відбувалося на тлі тимчасової втрати частини Херсонської та Запорізької областей, окупованих росіянами. Там фермери вирощували значну частину овочів.

"Цього року ситуація інша. Ми щиро вдячні, що всі підключилися в центрі та на заході України, і споживач бачить це за цінами, відчуває гаманцем, коли ціни на ту ж цибулю втричі менші, ніж були на піку, — пояснив Висоцький.

Загалом, на думку експерта, нічого не вказує на те, що ціни досягнуть рекордних рівнів. Але невелике підвищення, як і завжди напередодні зимових свят, все ж таки відбудеться.

Читайте також:

Що буде з цінами на гречку: українцям розповіли про рекордний урожай популярного продукту

Ціни знову змінилися: скільки зараз коштують мандарини та апельсини

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії