Інсульт – це серйозний стан, який становить небезпеку для життя, оскільки відбувається припинення кровопостачання певної частини мозку. Причинами інсульту можуть бути тромб та розрив кровоносної судини. Для зниження ризику виникнення інсульту важливо контролювати рівні певних показників та уникати вживання продуктів, що сприяють їх підвищенню.

Докладніше про те, які продукти провокують інсульт, читайте в нашому матеріалі.

Ці продукти включають як очевидні джерела солі, а й ті, які зазвичай не асоціюються з високим вмістом натрію.

Серед таких продуктів слід уникати: оброблені та копчені продукти, солоні закуски типу чіпсів та горіхів, консервовані супи та тушковані страви, соуси, кетчупи, приправи та солоні делікатеси, а також піцу, готові страви та хліб.

У середньому людина споживає 8,4 грама солі щодня, тоді як рекомендована норма становить трохи більш як 6 грамів. Тому важливо вибирати продукти з низьким вмістом солі та уважно вивчати інформацію на етикетках упаковок.

Більше того, для профілактики інсульту корисно вести активний спосіб життя, позбутися зайвої ваги та відмовитися від шкідливих звичок.

Ознаки інсульту можуть включати:

  • опущення обличчя на один бік,
  • утруднення в посмішці або опущення куточків рота чи очей,
  • ослаблення чи оніміння однієї руки,
  • нездатність підняти й утримати обидві руки,
  • утруднення у мові, нечітка чи спотворена мова, труднощі розуміння чи висловлювання промови.

Якщо ви помітили ці симптоми у себе чи в іншої людини, необхідно негайно спричинити швидку медичну допомогу. Чим швидше буде надано медичну допомогу, тим більше шансів на відновлення.

Читайте також:

Краще стримувати себе: названо м'ясо, яке може спровокувати інсульт

Може змінитися голос: чому не можна захоплюватися чорним насінням

Пізні перекушування на 25% підвищують ризик розвитку раку. На ніч краще не їсти