Ніхто не заперечуватиме, що лимони господині застосовують при приготуванні їжі дуже часто. Ще б пак, сік лимона відмінно втамовує спрагу, а м'якоть часто використовують у кулінарії. А ще лимонна кислота є натуральним регулятором кислотності і застосовується не лише у харчовому виробництві, а й у медицині, косметичних та хімічних галузях. Саме тому лимони, як правило, купують про запас, зберігають і споживають при необхідності. Ось тільки від правил та термінів зберігання залежить те, скільки вітамінів та корисних речовин лимон зможе донести до організму людини.

Як і будь-які продукти, особливо овочі та фрукти, лимони вимагають конкретних правил зберігання. Так, ідеальним середовищем можна назвати температуру від 5 до 8 ° C з достатньою вологістю 75-85%. Якщо повітря буде занадто сухим, а температура вище, то лимон почне дуже швидко темніти і засихати. Однак при температурі нижче 5°C лимон починає втрачати свої властивості і стає занадто м'яким.

Таким чином, у холодильнику лимон може залишатися свіжим до 4-5 тижнів, за кімнатної температури - не більше 1-2 тижнів.

важливо!

  • У жодному разі не потрібно зберігати лимони в поліетиленових пакетах. Поліетиленова упаковка створює умови для утворення конденсату, що запускає швидкі процеси гниття.
  • Пластикові контейнери підійдуть для зберігання лимонів лише в тому випадку, якщо в них передбачена якісна вентиляція.

До речі, досвідчені господині радять, щоб лимон залишався свіжим та соковитим до 3 місяців, його потрібно помістити у миску з холодною водою у холодильнику. Це допоможе підтягнути шкірку лимона та зберегти його довго за умови регулярної заміни води. Таким чином, лимони збережуть усю свою свіжість.

Є також оригінальний спосіб зберігання лимонів свіжими та ароматними тривалий час без використання холодильника.

Так, якщо в магазині було куплено досить багато цитрусових, то щоб вони добре лежали і не псувалися, потрібно скористатися нерафінованою рослинною, соняшниковою або оливковою олією. Кожна з них має антимікробні властивості і продовжує термін зберігання плодів.

Спосіб зберігання:

Вимийте лимони і витріть насухо. Змочіть руки в олії і добре натріть кожний плід.

Покладіть на дно пластикового контейнера паперовий рушник, на ньому розмістіть лимони та закрийте кришкою.

Місткість можна зберігати при кімнатній температурі в будь-якому зручному місці, наприклад, у шафі.

Читайте також:

Українців попередили: перед Новим роком серйозно подорожчають апельсини, мандарини та лимони

Просто розріжте лимон на 4 частини: дивовижний секрет шикарного блиску ваших каструль та сковорідок

Потрібен лише один лимон: як швидко відмити мікрохвильову піч, щоб вона стала як нова

Допоможе звичайний лимон: як позбутися каламутного нальоту на лобовому склі вашого автомобіля

Перевірено на собі: як зберігати лимони, щоб вони довго не псувалися та не підгнивали