У сучасній Україні кожен українець знає, що історія агресії Росії щодо України триває багато століть. У той чи інший проміжок історичної епохи РФ намагалася придушувати свободу навколо себе, стерти іншу національну ідентичність, розчинити в собі сусідню країну.

Власне, вираз, що РФ - це ракова пухлина найбільше відповідає реальності, але не має відношення до медицини (хіба що психіатрії). Так було завжди. І просто 24 лютого 2022 року стався "вибух" - Україна та українці втомилися терпіти російське свавілля.

Докладніше про те, що в ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну, інформує ТСН.

В ефірі програми "БАЗА №2" на "Радіо Байрактарі" Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що війна перебуває на завершальній стадії.

"Це сталося не у 2014 році та не в 1991-му, а набагато раніше. Питання війни було вирішено. Вона давно ведеться. Зараз, я дуже сподіваюся, що це вже фінальна розв'язка, і після неї ми рухатимемося вільно без російських гир на ногах, — підкреслив він.

При цьому представник ГУР зазначив, що Росія не просто кинула виклик Україні, а всьому світу, структурі світової безпеки.

"Як сталося, що у 21 столітті сформувалася така диктатура і такий режим, який нападає на різні держави, анексує частини територій, не визнає суверенітет (йдеться лише про Україну), знищує власних громадян, запроваджує диктатуру. Конфлікт цей екзистенційний, тут нічого нового Не було такого, що до 24 лютого був якийсь миролюбний сусід, котрий просто хотів дружити, торгувати, а потім щось зіпсувалося… Ні, це вбивці, це орда, це вороги, які такі були десятки та десятки років цієї війни? Просто відмовитися від права на існування, — підкреслив Андрій Юсов.

Насправді дуже шкода, що саме ми змушені покласти край російському свавіллю щодо України. Якби наші предки багато століть тому вирішили це питання і дали відсіч Росії, зараз ми жили б набагато краще і не дізналися б, що таке війна.

Читайте також:

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога

Втекти вже не вийде: як відстежуватимуть тих, хто ігнорує повістки

На Львівщині військкомат надіслав повістку чоловікові без рук та з протезами на ногах