В Україні продовжують зростати ціни на картопля. Оператори ринку пов'язують це з підвищеним попитом оптових компаній та роздрібних мереж, які продовжують закуповувати картоплю для тривалого зберігання. Про це повідомили аналітики проекту East Fruit.

Експерти зазначили, що тільки з початку поточного тижня картопля зросла у ціні до 10-14 грн/кг ($0,27-0,38/кг). У середньому це на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Виробники додали, що підвищувати ціни в даному сегменті їм дає можливість не лише високий попит, а й скорочення пропозиції цієї продукції щодо дрібних господарств населення. Це пов'язано з погіршенням погодних умов, оскільки більшість виробників не мають можливості відвантажувати свою продукцію на ринок.

Аналітики наголосили, що зараз картопля в Україні коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому оператори ринку пояснили, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю. Також вони не виключають, що наступного тижня фермери пробуватимуть вкотре підвищити ціни в цьому сегменті.

Чоловіки, тримайтеся від цього якнайдалі: названі продукти, що викликають імпотенцію. Буде не до жінок

Простий секрет довголіття: названі 10 продуктів, що відновлюють та зміцнюють судини

Ви повторюєте цю помилку щодня: з якими продуктами в жодному разі не можна пити чай

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати