Кожна господарка мріє виростити великий урожай огірків. Ще б пак, огірок - чудове джерело свіжості та смаку, яким насолоджуються всі українці. Його можна споживати як свіжим, так і солоним, а також маринованим. Але щоб урожай огірків наступного сезону був вдалим, потрібно готувати насіння ще із зими.

І справді, щоб отримати хороший урожай огірків, потрібно не тільки правильно доглядати рослини навесні та влітку, але й заздалегідь підготувати насіння до посадки.

Виявляється, існує простий спосіб, який допомагає покращити схожість та проростання насіння, яким вже давно користуються багато досвідчених дачників. Він називається яровизацією.

важливо!

  • Знижену схожість найчастіше мають свіже насіння, якщо воно, наприклад, вирощувалося в умовах сирого, холодного року.

Яровізація – це охолодження насіння перед посадкою. Він сприяє швидшому росту рослин.

Так, для отримання сильної та здорової розсади огірків насіння потрібно витримати в теплому місці місяць. Можна навіть покласти їх поряд з батареєю, тільки стежити за тим, щоб насіння не торкалося гарячого металу.

Через 30 днів перекладаємо насіння огірків у холодильник, на бічні дверцята.

Далі за 2 тижні до сівби потрібно дістати насіння з холодильника і знову зберігати у теплому місці 10 днів.

Після цього розкладіть насіння на змоченому у воді ватному диску та накрийте його ще одним вологим диском. Надішліть "сендвіч" у холодильник на 3 дні.

Завдяки цій процедурі насіння має дати 100% схожість.

До речі, цей метод підходить для насіння не лише огірків, а й для моркви, петрушки, томатів та інших овочів. Ось тільки яровизацію насіння капусти починають за 17-22 дні до посіву, моркви, петрушки та цибулі - за 15-20 і буряків - за 10-12 днів.

І ще, досліди показали, що витримування насіння огірків та помідорів протягом 24 годин у розчині питної соди (1 г соди на склянку води) підвищує їх урожай майже на 30 відсотків і забезпечує більш ранній настання плодоношення.

Читайте також:

Наступного року перець на городі буде м'ясистий, великий та солодкий: ось як треба підготувати насіння

Щоб не отруїти всю родину: як правильно зберігати варені яйця у холодильнику, щоб вони не зіпсувалися

Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.

Пригостили горілкою та закускою з миш'яком: загадкові дівчата отруїли відразу 24 російські окупанти, які вимагали розваг