Акне — проблема, з якою зіштовхується більшість населення, оскільки це розповсюджене захворювання шкіри. Воно що виникає у близько 85% людей протягом їхнього життя. Звичайні методи лікування можуть врегулювати ситуацію, але часто призводять до роздратування та сухості шкіри. З іншого боку, природні (натуральні) методи ефективно вирішують проблему і не мають побічних ефектів.

Про це пише Medicalanswers.

Олія чайного дерева

Цей природний еліксир бореться з бактеріями і зменшує запалення шкіри. Дослідження підтверджують, що 5% гель з олією чайного дерева є так само ефективним, як класичний засіб з бензоїлпероксидом для зменшення прищів, але при цьому має менше побічних ефектів, таких як сухість і подразнення.

Як використовувати: змішайте 1 краплю олії чайного дерева з 1 чайною ложкою базової олії. Нанесіть цю суміш точково на прищі, використовуючи ватний тампон, повторюючи 1-2 рази на день за необхідності.

Олійна суміш

Антибактеріальні та протизапальні властивості цієї суміші можуть швидко прибрати прищі. Ефірні олії кориці, троянди, лаванди, лемонграсу, гвоздики борються з бактеріями, які викликають прищі.

Як використовувати: змішайте 10 крапель ефірної олії з 30 мл олії-бази. Нанесіть цю суміш точково на прищі та запалення, не частіше 2 разів на добу.

Зелений чай

Містить флавоноїди та дубильні речовини, які допомагають боротися з запаленням і бактеріями. Антиоксидант епігаллокатехін-3-галлат у складі зеленого чаю знижує вироблення шкірного сала і запобігає появі прищів.

Як використовувати: заваріть зелений чай, охолодіть його до кімнатної температури і протріть обличчя спонжем, змоченим в чаї. Залиште на шкірі 10 хвилин і обполосніть прохолодною водою. Повторюйте 2-3 рази на день.

Алоэ вера

Цей рослинний засіб зменшує запалення і сприяє швидкому загоєнню ран. Містить сапоніни, саліцилову кислоту, азот сечовини, коричну кислоту, феноли і сірку, які припиняють ріст бактерій, що викликають прищі.

Як використовувати: зішкребіть м'якуш з листя алое та нанесіть його на зону акне на 3-5 хвилин. Обполосніть обличчя проточною водою. Повторюйте 1-2 рази на день або за потреби.

Використовуючи ці природні засоби, ви можете ефективно боротися з прищами без побічних ефектів, характерних для деяких хімічних препаратів.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я