Американський фахівець із харчування рекомендує способи розморожування м'яса, щоб воно залишалося корисним, безпечним та зберігало свій смак.

Про це йдеться у матеріалі TSN.UA.

За словами фахівця, для продовження терміну зберігання люди часто заморожують м'ясо і потім розморожують його за необхідності. Але як це краще зробити, щоб зберегти корисні властивості та смак м'яса?

Декілька порад, як правильно розморожувати м'ясо для того, щоб воно залишалося смачним і корисним.

Неправильні способи розморожування м'яса

Фахівці з харчування застерігають від некоректного розморожування продукту, оскільки це може призвести до ризику зараження харчовими отруєннями та захворюваннями. Отже, варто приділити увагу цьому процесу, не заощаджуючи на часі.

Не рекомендується залишати шматок м'яса розморожуватися при кімнатній температурі, занурювати його в гарячу воду або готувати, поки воно замерзло. Ці методи можуть створити сприятливе середовище для розмноження бактерій та стати джерелом харчового отруєння.

Також не рекомендується використовувати мікрохвильову піч для розморожування м'яса, незважаючи на наявність відповідного режиму у багатьох пристроях.

Рекомендації експерта з правильного розморожування м'яса

Американський фахівець із харчування, броматолог Кантха Шелке, стверджує, що не слід розморожувати м'ясо за кімнатної температури, як заведено. Таке розморожування призводить до того, що зовнішня поверхня м'яса прогрівається швидше, ніж його начинка, що сприяє зростанню мікробів.

Найбезпечнішим методом розморожування м'яса є використання холодильника. Для цього упаковку з м'ясом слід помістити на тарілку до нижньої частини холодильника. Час розморожування залежить від типу м'яса: для фаршу знадобиться день, для великих шматків – дві доби.

Експерт стверджує, що розморожений продукт можна безпечно зберігати у холодильнику протягом 4-5 днів перед приготуванням. Важливо, щоб температура зберігання не перевищувала 5 градусів за Цельсієм.

Читайте також:

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Це м'ясо краще не купувати: яка частина свинини не підходить для шашлику

Найніжніший і найпрозоріший: рецепт новорічного холодцю зі свинячих вух та курки