25 грудня, згідно з оновленим календарем, громадяни України відзначають Різдво. У цей святковий момент військові також надіслали свої вітання.

Про це пише портал Pro Війну.

Наразі тисячі українських військовослужбовців захищають державу від зовнішніх загроз, виконуючи свої обов'язки на передовій лінії. Однак, незважаючи на складнощі, пов'язані із виконанням службових обов'язків, військовослужбовці змогли опублікувати святкове відеопривітання.

63-та окрема механізована бригада виклала відео, на якому військові співають колядку.

На відео зображено момент, коли військовослужбовці виконують знамениту українську колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю". Це привітання стало символом єднання та наголосило на важливості української ідентичності.

За словами українських військовослужбовців, ніхто й ніколи не зможе знищити українську ідентичність та культуру. Також українські традиції залишаться з нами незалежно від обставин. Військові додали, що вони співатимуть колядки, навіть якщо опиняться під обстрілом або будуть стояти по коліна в болоті.

Варто зазначити, що у поточному 2023 році українці відзначають Різдво 25 грудня, згідно з новим календарем, перейшовши на юліанський стиль святкування, як і більшість країн світу.

Українська колядка, також відома як щедрівка, має стародавнє коріння. Ці пісні поєднують у собі яскраву музику та тексти, в яких співаки благословляють домовласників, бажають їм процвітання та радості наступного року. Колядки відбивають багатство культурних та релігійних традицій України.

Існує величезна кількість різних колядок з різноманітними текстами та мелодіями. Залежно від регіону України, колядки можуть мати унікальні особливості та варіації.

Читайте також:

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Ще 500 тисяч людей: Данилов розповів, коли розпочнеться додаткова мобілізація