За повідомленням "УНІАН", на футбольних змаганнях нижчого рівня буде введено "блакитну карту" за рішенням Ради Міжнародної футбольної асоціації. Це перше додавання нової картки до спортивних змагань з моменту запровадження жовтих та червоних карток на чемпіонаті світу 1970 року.

Синя картка передбачає видалення гравців із поля на 10 хвилин, якщо вони роблять цинічний фол або вступають у суперечку із суддями. Очікується, що початкове тестування цих карток проводитиметься на змаганнях нижчого рівня, що дозволить внести потенційні покращення на цьому етапі. Тестування в елітних змаганнях може розпочатися не раніше літа.

Очікується, що нововведення із синіми картками буде випробувано як у чоловічому, так і в жіночому футболі. Однак президент УЄФА Олександр Чеферін висловив незгоду з цією зміною, заявивши, що вона не буде реалізована ні в майбутньому Євро-2024, ні наступного сезону Ліги чемпіонів УЄФА.

Згідно з запропонованими новими правилами, гравцеві, який отримав дві сині картки, буде показано червону картку, що призведе до остаточного видалення з поля. Додатково червона картка може бути вручена, якщо гравець отримує одну синю та одну жовту картку.

Використання синьої картки буде обмежене випадками зриву перспективної атаки та незгоди з рішеннями, ухваленими офіційними особами матчу.

Читайте також:

Хто зможе отримати 5 тисяч гривень на оплату комунальних послуг: роз'яснення

Такого ви точно не очікували: експерт розповіла, як в Україні зміниться клімат за 50 років

Скільки військові отримуватимуть за найм житла: названі важливі суми