Наша країна хоче скликати ще одне засідання за участю ОБСЄ

Про те, що представники України ініціювали розгляд питання про значне збільшення військової присутності РФ біля своїх кордонів, і звернулися до Постійної ради та Форуму співпраці з безпеки ОБСЄ, виданню "Укрінформ" повідомив постійний делегат від нашої країни у Відні, Євген Цимбалюк.

Зокрема, шведській стороні в ОБСЄ, в рамках віденської угоди, було направлено пропозицію про проведення спільної зустрічі Постійної ради та Форуму безпеки, а відповідь від керівництва організації з безпеки й співробітництва в Європі має надійти протягом двох діб.

Миссия ОБСЕ на Донбассе. Фото: Слово и Дело
Миссия ОБСЕ на Донбассе. Фото: Слово и Дело

Таким чином, останній термін, коли це засідання може відбутися - середа, 14 квітня. Але, як стверджує Цимбалюк, можливо зустріч відбудеться й у вівторок. Відзначимо, що у позачерговій зустрічі зобов'язані взяти участь всі країни, що входять в ОБСЄ, а це 57 учасниць, а сама ініціатива стала можлива після того, як в суботу, 10 квітня, представники РФ проігнорували скликану Україною зустріч держав, на якій наша країна розраховувала отримати від Росії пояснення щодо накопичення військ РФ біля кордонів.

Попри на те, що Україна отримала вагому підтримку, поки ще тільки 39 країн-учасниць офіційно підтвердили свою стурбованість і зацікавленість в отриманні офіційної відповіді від Росії.

Нагадаємо, що стороні країни-агресора вже був направлений запит про необхідні роз'яснення щодо значного збільшення Збройних сил РФ біля кордону з Україною, що спостерігаються в останні кілька днів. Втім, представники Росії не побажали надавати будь-які дані за направленим запитом, і заявили, що не веде ніякої агресивної діяльності, бойкотувавши скликане нашою країною засідання.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що генерал ЗСУ розповів про можливі сценарії вторгнення Росії в Україну.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Володимир Зеленський виходив на зв'язок з Путіним після загибелі чотирьох бійців ЗСУ на Донбасі, але був проігнорований.

А до цього ми розповідали про те, що у Кремлі визнали присутність військ Російської Федерації на українському Донбасі.