Нещодавні повідомлення свідчать про те, що в Криму було помічено систему ППО «Оса» — зброю радянських часів, виробництво якої було знято з виробництва наприкінці 1980-х років. Ця подія є частиною зусиль, що продовжуються, з посилення можливостей протиповітряної оборони російських збройних сил на півострові.

Про це пише «apostrophe»

Втрата двох систем С-400 «Тріумф» у Криму істотно вплинула на російську армію, оскільки послабила її можливості протиповітряної оборони. Українські дрони та БПЛА ефективні в регіоні, і не було жодних повідомлень про успішне перехоплення російської ППО західних крилатих ракет у Криму.

"Втрата двох систем С-400 "Тріумф" – це суттєво для російської армії. Наші дрони та БПЛА добре там почуваються. Немає повідомлень, що російська ППО могла збити хоч у Криму хоч одну західну крилату ракету", - каже військовий експерт Олег Жданов.

Впровадження у Криму старіших систем ППО «Оса» розглядається як відповідь на ці виклики. Ці системи продемонстрували свою ефективність проти дронів з 2014 року.

Хоча ці старі системи ППО, можливо, не мають розширених можливостей сучасних систем, вони все ж таки здатні протистояти конкретним загрозам, таким як дрони. Для окупантів логічно запровадити ці системи для посилення своєї протиповітряної оборони у Криму.

"Тому не варто недооцінювати ворога. Вони розуміють, що роблять, тому завезення до Криму таких ЗРК – логічний хід з їхнього боку", – додав Жданов.

Читайте також:

Розкрито таємний наказ Путіна: ПВК "Вагнер" буде повністю поховано, вже готують могили

Вона була схожа на НЛО: як виглядала машина-яйце для двох людей, яку зробили у 60-х роках

Вам допоможе звичайна сіль: як зберігати часник, щоб він не псувався два роки