Верховна Рада може розглянути законопроект, який дозволить чоловікам виїжджати за кордон без обмежень, але за певну плату. Крім того, чоловіки, які виїхали за кордон, будуть зобов'язані щомісяця перераховувати певну суму для Збройних сил України (ЗСУ).

Докладніше про те, що депутати хочуть зробити виїзд чоловіків за кордон платним, інформує today.ua.

Автори законопроекту пропонують зробити виїзд чоловіків за кордон платним, але у межах доступної для більшості українців суми. Розмір внеску дорівнюватиме 5 прожитковим мінімумам для осіб працездатного віку, що на сьогоднішній день становить 13 420 гривень.

Ця сума резервуватиметься на банківському рахунку чоловіка, який їде за кордон. З неї щомісячно перераховуватиметься внесок у розмірі суми податків із мінімальної зарплати (2697,5 гривень). Таким чином, протягом п'яти місяців надходитиме регулярний внесок для ЗСУ.

Якщо чоловік перебуватиме за кордоном понад п'ять місяців, він буде зобов'язаний продовжувати щомісяця перераховувати внески для ЗСУ.

Автори законопроекту вважають, що ця пропозиція дозволить вирішити одразу три проблеми:

  • Знизити градус соціальної напруги через примусову мобілізацію ухилістів.
  • Допомогти заробітчанам пересилати в Україну гроші для своїх сімей.
  • Поповнити бюджет ЗСУ.

Зрозуміло, скептики і ті, хто скрізь бачать "зраду", можуть заперечити, що деякі чоловіки, виїхавши за кордон, можуть "забути" про щомісячні донати на армію, а то й зовсім не повернутися до країни. Але законодавець і тут знайшов як вирішити питання. По-перше, на перші п'ять місяців вистачить для платежів зарезервованої суми на банківському рахунку. По-друге, боржники не зможуть в'їхати до України, доки погасять усе те, що вони заборгували державі.

Читайте також:

Друг Путіна оголосив на весь світ, що вторгнення в Україну - це фатальна помилка

Армія Путіна зазнала п'ятиразових втрат: що відомо про потужний розгром

Понад тисячу доларів на руки: яка країна почала виплати українцям за повернення додому