Картопля

Одна печена картопля середнього розміру забезпечує 13% добової норми калію. Збільшення споживання калію може зменшити тиск, якщо у вас гіпертонія. Щоб ще більше не підвищувати показники – картоплю не соліть. Краще додати грецький йогурт із чорним перцем.

скумбрія

Доведено, що жирна риба, що містить необхідні жири Омега-3, наприклад скумбрія та лосось, знижує артеріальний тиск. Скумбрію можна їсти різними способами.

Додайте в салат або бутерброд разом з авокадо та зеленню для повноцінної страви. Вибираючи консервовану скумбрію, шукайте варіанти з меншим вмістом натрію, оскільки ця речовина може підвищити тиск.

Курка без шкіри

Запечена на грилі курка може допомогти знизити артеріальний тиск. Одне дослідження показало, що білок у курячих ніжках знижує високі показники у щурів із гіпертонією.

М'ясо птиці без шкіри може зменшити кількість насичених жирів у вашій їжі, що допоможе захистити серце. Щоб зберегти низький рівень натрію, приправте курку зеленню, спеціями та чорним перцем, а не сіллю.

Яєчні білки

Дослідження показують, що дієта, багата на білок, подібний до того, що міститься в яєчних білках, може допомогти знизити артеріальний тиск. Згідно з цими даними, дорослі, які вживають більше білка, мають нижчий довгостроковий ризик високого кров'яного тиску. Яєчні білки відокремлені від жовтка, слід їсти як вареними, так і смаженими.

Ківі

У дослідженні, яке порівнювало здатність яблука та ківі знижувати тиск, саме останній фрукт мав більший вплив на показники. Тому експерти радять вживати по 2-3 ківі на добу.

Коричневий рис

Дослідження показують, що нерозчинна клітковина в коричневому рисі (його ще називають нешліфованим) допоможе знизити тиск. Гіпертонікам рекомендують 6-8 порцій цілозерних продуктів на день, включаючи коричневий рис.

Журавлина

Ця ягода є джерелом найважливішої сполуки під назвою ресвератрол. Одне дослідження показало, що ця речовина сприяє червоному пігменту журавлини, яка ефективна для запобігання гіпертонії.

Це також стосується інших червоних фруктів, таких як полуниця та малина. Журавлину можна їсти як у свіжому вигляді, так і в консервованому. Головне – без цукру.

Апельсини

У цитрусових багато вітаміну С. Він здатний підвищувати рівень оксиду азоту, сполуки, яка, як вважається, знижує тиск. Як джерело калію та вітаміну С апельсини та інші цитрусові можуть знижувати артеріальний тиск. Насолоджуйтесь свіжими фруктами або вичавленим соком без додавання цукру.

Мигдаль

Як і інші горіхи, мигдаль є легкою закускою, яку можна додавати в їжу. Дослідження показують, що мигдаль може вплинути на артеріальний тиск.

Мигдаль містить близько 160 калорій на унцію, що робить його більш калорійним перекушуванням. Насолоджуючись горіхами, споживайте порції, що відповідають вашим енергетичним потребам, і поєднуйте їх із менш калорійними продуктами, такими як фрукти та овочі, що також сприятливо впливають на артеріальний тиск.

Брокколі

Дослідження показують, що з'єднання, знайдене у цих хрестоцвітих овочах, здатне захистити від підвищення тиску у щурів зі спонтанною гіпертензією. Фахівці радять додавати броколі в салати та супи.

Читайте також:

Від яких продуктів потрібно відмовитись після 50 років, щоб продовжити життя: список

Доведеться викликати "швидку": названо дев'ять продуктів, які в жодному разі не можна розігрівати

Не доводьте до біди: названі продукти, від яких ваша дитина товстітиме на очах

Є в будь-якому магазині: названо продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я