Дружина Дмитра Пєскова Тетяна Навка звинуватила Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у спробі монополізувати спорт та залякати міжнародні федерації.

Справа в тому, що директор департаменту МОК Джеймс Маклауд офіційно виступив проти "Ігор дружби". Це турнір, який Росія організовує в Москві та Єкатеринбурзі з 15 по 29 вересня 2024 року – на півтора місяці пізніше Олімпійських Ігор-2024 у Парижі. За версією російських чиновників, "Ігри дружби" мають стати "новою Олімпіадою".

"Будь-яка участь НОК у "Всесвітніх іграх дружби" суперечила б не лише рекомендації виконкому МОК від 25 лютого 2022 року щодо міжнародних спортивних заходів, що проводяться в Росії, а й суперечила б колективній меті олімпійського руху щодо збереження незалежності та автономії спорту", - цитує Маклауда Inside the Games.

І ось Тетяна Навка закотила справжню істерику через такі заклики. Так, у коментарі порталу Sport24 про лімпійська чемпіонка Турина-2006 звинуватила МОК у нібито залякуванні спортсменів через страх отримати альтернативні змагання, які можуть скласти конкуренцію Іграм наступного року в Парижі.

"Вони намагаються всіх залякати і вдати, що вони можуть монополізувати спорт. Світові події зараз штовхають МОК на подібні рекомендації, які призводять тільки до ще більшого нерозуміння. Вони ревно ставляться до подібних ідей, тому намагаються залякувати", - сказала Навка.

Нагадаємо, що раніше дворазовий олімпійський чемпіон з хокею В'ячеслав Фетісов закотив справжню істерику і зажадав від МОК не втручатися у справи Росії. А президентка Федерації лижних гонок РФ (ФЛГР) Олена Вяльбе висловила абсурдну думку про те, що спортсменів із РФ умовлятиму повернутися в міжнародні турніри.

Читайте також:

На ній аж 5 палуб: Україна продасть гігантську яхту Медведчука, яку він довго ховав

Навіть Петросяна переплюнув: Медведєв розповів про вступ Львова до НАТО

Вже й Кремль не витримав: у Росії потужно посміялися над Медведєвим, який поплутав береги

Медведєва остаточно "торкнуло": він уже загрожує Німеччині ракетними ударами. Що він розповів